Hírek

Maszkos tüntetők jelentek meg a Városházán

Tiltakozással kezdődött a Fővárosi Közgyűlés decemberi ülése, a Dísztermet Anonymus-maszkos demonstrálók lepték el. A tüntetők kezükben táblákat tartottak, amelyeken felhívták a figyelmet a Városházán működő jutalékos rendszerre és a maffiamódszerekkel magántulajdonba átjátszott ingatlanokra. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, hétfőn több házkutatást is tartottak, többek között a Városházán és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnél. Írja az origo.hu

Ilyen transzparenseket tartottak fel a tüntetők a Városházán. A mondatok azokról a hangfelvételekről származnak, amelyeket egy Anonymus-maszkos figura hozott nyilvánosságra az elmúlt hetekben a Városháza-botránnyal kapcsolatban, amelyet gyanús eladási ügyek, korrupciós, jutalékos rendszer üzemeltetése, a fővárosi ügyletek körül köröző “cápák” és a baloldal bukott vezetőinek (köztük Bajnai Gordonnak) a visszatérése jellemzett. 

A FŐVÁROSI INGATLANOK ELADÁSA KÖRÜLI BOTRÁNY MÉG NOVEMBER ELEJÉN ROBBANT KI,amikor az Index arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat el akarja adni a budapesti Városházát. A főpolgármester akkor hisztérikusan tagadott, hírhamisítással vádolta meg az oldalt, azonban a lap másnap bemutatta a megbízási szerződést.

Jutalékos rendszer és cápák

Ez után kezdett előállni Anonymus a hangfelvételeivel, amelyek egymás után leplezték le a fővárosi baloldali vezetés korrupciós hálózatát. Ezekből apránként összeállt a kép:

KARÁCSONYÉK A VÁLASZTÁSOK UTÁN TÉNYLEG EL AKARTÁK ADNI A VÁROSHÁZÁT, SŐT, TÖBB BUDAPESTI INGATLANT IS KORRUPCIÓGYANÚS MÓDON AKARTAK ÉRTÉKESÍTENI.

A hanganyagokban, amelyeket egy álarcos alak, Anonymus hozott nyilvánosságra, többször felmerült az üzletek után járó „jutalék”, és számos baloldali szereplő neve is előkerült. Aztán előkerültek hangfelvételek, amelyekenBAJNAI GORDON, A TÖBBEK KÖZÖTT A 13. HAVI NYUGDÍJAT MEGSZÜNTETŐ BUKOTT MINISZTERELNÖK BESZÉLT.Ő értekezett a “nagykoalíciós cápákról” is, akik a Városházán köröznek.SZAVAIBÓL EGYÉRTELMŰVÉ VÁLT, HOGY A FŐVÁROST IRÁNYÍTÓ HAT BALOLDALI PÁRT KIFOSZTJA BUDAPESTET, KORRUPCIÓS PÉNZEKET TESZNEK ZSEBRE, EGYRÉSZT NÉHÁNY BEFOLYÁSOS BALOLDALI EMBERT GAZDAGÍTVA, MÁSRÉSZT VÉLHETŐEN A BALOLDALI PÁRTOKAT TÖRVÉNYTELENÜL, KÖZPÉNZBŐL FINANSZÍROZVA. 

Erre utalt az a hangfelvételrészlet is, amelyet cikkünk elején idéztünk az egyik transzparensről: az egyik szereplő ragaszkodott a 200 millió forinthoz.

A Városháza-botrány főszereplői

Hamar kiderült, hogy az ügy főszereplője maga Bajnai Gordon. Már az egyik legelső hangfelvételen arról beszélt Gansperger Gyula, hogy Bajnai legalább két embert személyesen helyezett el a Városházán. Az egyik az a Kiss Ambrus, aki a felvételek tanúsága szerint a jutalékos rendszert üzemelteti, és akiből főpolgármester-helyettest csináltak.

TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ

Ajánlott Cikkek