Hírek

McDonald’s: Jóváhagyva a tulajdon átruházása!

Méghozzá nem is akármilyen feltételekkel! Mert bizony az adás-vételi szerződés egyik pontja arra enged következtetni, hogy az orosz hatóságok nem akarják kiebrudalni a gyorsétterem-láncot, viszont működtetni szeretnék azt!

A Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat jóváhagyta a Club-Hotel LLC kérését a McDonald’s oroszországi üzletágának megvásárlásárát. Az eladónak joga van 15 éven belül piaci feltételekkel visszavásárolni az üzletet – közölte a hivatal sajtószolgálata.

„Mivel a közétkeztetési piacok lokálisak, a tranzakció versenyre gyakorolt ​​hatásának felmérése azokon a régiókon belül történt, ahol a társaságok működnek” – áll a jelentésben.

Azt tehát, hogy melyik régióban és mikor lehet újra kinyitni az éttermeket, még nem tudni, de a tény ettől még tény marad; a gyorséttermek gazdát cserélnek. De nem akárhogy! Ugyanis;

Az eladónak joga van 15 éven belül piaci feltételekkel visszavásárolni az üzletet.

Arról ugyan nem tudunk, hogy a visszavásárlás milyen egyéb feltételekhez kötött – különösen, hogy milyen áron… – lehetséges, de az ismert információk alapján azt gondoljuk, hogy ebben az esetben tényleg az élelmezésről, és a munkahelyek megmentéséről van szó.

Nem mellesleg az Egyesült Államok egy ikonikus cégéről beszélünk…

Ajánlott Cikkek