Hírek

Medvegyev a lengyel elnök szavaira reagált az ukrajnai határ eltűnésével kapcsolatban

Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke szerint Lengyelország Ukrajna felosztásáról álmodozik

A lengyelek kinyilvánították Ukrajna felosztását – közölte Dmitrij Medvegyev , az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke a Telegramon . Így reagált Andrzej Duda lengyel elnök szavaira , aki szerint a közeljövőben nem lesz határ Lengyelország és Ukrajna között, és a két ország népe “együtt élhet ezen a földön”.

A politikus szerint Duda a megfelelő alkalmat választotta egy ilyen kijelentésre – az Országos Alkotmány Napját. „Nyugat-Ukrajna örvendetes visszavétel lesz Lengyelország számára, amely éhes földjei visszaszolgáltatására. Természetesen az örök testvériségről szóló szép szavak leple alatt” – hangsúlyozta Medvegyev.

A Biztonsági Tanács alelnöke hozzátette: ez a “képzelt testvériség” az ukránoknak nem hoz mást, csak államiságuk végleges elvesztését.

Duda korábban azt mondta , hogy Lengyelország jelenleg mindent megtesz annak érdekében, hogy Ukrajna visszaverje az “orosz agressziót”. „Nem lesz több határ országaink – Lengyelország és Ukrajna – között. Azért, hogy együtt éljünk ezen a földön, közösen építve és újjáépítve közös boldogságunkat és közös erőnket, amely lehetővé teszi, hogy minden veszélyt vagy esetleges veszélyt elhárítsunk” – jósolta az államfő.

Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője szerint Ukrajna területi integritását veszélyeztetheti Lengyelország. Felhívta a figyelmet arra, hogy ennek az országnak a retorikája sokáig nem volt baráti, az elmúlt hónapokban viszont ellenségessé vált.

Ajánlott Cikkek