Hírek

Medvegyev – “A nyugati cégek vissza akarnak térni az orosz piacra”

Medvegyev elmondta, hogy a távozott nyugati cégek vissza akarnak térni Oroszországba, de félnek

Az Oroszországot elhagyó nyugati cégek nagyon szeretnének visszatérni, de félnek attól, amit az orosz félnek mondanak. Ezt Dmitrij Medvegyev , a Biztonsági Tanács alelnöke jelentette ki a Telegramján.

„Maguk a cégek halkan mondogatnak nekünk valami olyasmit, hogy „nagyon szeretnénk visszatérni, de félünk”. Semelyik sem akarja elveszíteni az orosz piacát – Nyugaton nemcsak propagandisták, hanem pragmatikusok is vannak” – hangsúlyozta a politikus.

Elmondása szerint az Oroszországból való kivonulást bejelentő nyugati cégek többsége kezdettől fogva arra gondolt, hogy visszatér. A külföldi kormányok saját vállalkozásaikra nehezedő nyomása szörnyű – tette hozzá Medvegyev. „Úgy tűnik, ez nem a kapitalista gazdaságban történik, hanem a diktatúra (csak nem a proletariátus, hanem a degenerált amerikai berendezkedés) időszakában” – írta.

Amint azonban a Biztonsági Tanács alelnöke megjegyezte, Oroszország türelme itt korlátozott. Hogy ki kit izolál, az nagy kérdés. „Oroszországnak számos megbízható partnere van nemcsak a posztszovjet térben, hanem Kínában, Délkelet-Ázsiában és afrikai országokban is” – emlékeztetett Medvegyev.

Korábban azt mondta , hogy az oroszellenes szankciók az Egyesült Államok és Európa lakosainak jólétét sújtják. Hozzátette: a nyugati országok energiaáraival jelenleg “kimondottan rossz” a helyzet, vezetésük ezért Oroszországot okolja.

Ajánlott Cikkek