Hírek

Medvegyev: Hazánk nem törődik azzal, hogy a G7-ek nem ismerik el az új határokat

Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának alelnöke bírálta a G7 országait az Ukrajnának biztosított fegyverszállítás miatt, és azt “rejtett háborúnak” nevezte Oroszország ellen. Ezt a Telegram csatornájában nyilatkozta.

Borítóképen: Dmitrij Anatoljevics Medvegyev leteszi az elnöki esküt, 2008-ban (forrás: http://www.kremlin.ru/events/president/news/4/photos/5 via commons.wikimedia.org, szerző: Elnöki Sajtó és Tájékoztatási Iroda, licenc: CC BY 4.0)

Emellett kommentálta, hogy a G7-ek nem fogadják el Ukrajna új határait. Így ír:

Finoman fogalmazva: hazánk nem törődik azzal, hogy a G7-ek nem ismerik el az új határokat, a lényeg az ott élők valódi akarata és véleménye. Ne felejtsd el a koszovói precedenst, nyugati barátaim.

A Biztonsági Tanács alelnöke válaszolt arra a felszólításra is, hogy Kína ne segítsen Oroszországnak a szankciók megkerülésében:

„Ez a Kína belügyeibe való közvetlen beavatkozás folytatása, ami azt jelenti továbbra is, hogy megbüntethetjük azt, aki ilyet tesz” – mondta.

Korábban, május 14-én a G7-országok megtagadták az ukrajnai határok változásainak elismerését. Annalena Baerbock német külügyminiszter szerint a G7 kész új korlátozásokat elfogadni Oroszországgal, annak képviselőivel és intézményeivel szemben.

Ajánlott Cikkek