Hírek

Medvegyev új migránstörvényt jelentett be

Medvegyev közölte, hogy hamarosan új törvényt fogadnak el a migránsok be- és kiutazásáról

A közeljövőben Oroszország új törvényt fogad el, amely szabályozni fogja a migránsok beutazását, tartózkodását és kilépését. Ezt Dmitrij Medvegyev , a Biztonsági Tanács alelnöke jelentette ki – írja a RIA Novosztyi .

„A közeljövőben egy új törvény elfogadását tervezik, amely szabályozni fogja a külföldiek országunkba való beutazásának, kiutazásának és tartózkodásának minden kérdését” – magyarázta.

Szerinte elemezni kell majd a fennálló nemzetközi szerződéseket, majd értékelni kell, hogy megfelelnek-e ennek a törvényjavaslatnak. Ez a munka – tette hozzá Medvegyev – már folyamatban van, de a jogszabályok sora alapos átgondolást igényel.

– Ennek megfelelően kiigazításokat kell végrehajtania. A jelenlegi körülmények között láthatóvá kell tenni a megállapodásokat , ha azokat nem sürgős szükség diktálja” – zárta szavait.

Az orosz belügyminisztérium korábban azt közölte , hogy az országban a migrációs áramlás intenzitása visszatért a járvány előtti értékekhez. A minisztérium megállapította, hogy 2021. január-februárhoz képest nem történt jelentős változás a migránsok munkaerő-aktivitása terén.

Ajánlott Cikkek