Hírek

Még hogy nincsenek zsoldosok Ukrajnában…

A felvételt, melyen Ben Grant – melyen feltűnik Helen Grant konzervatív képviselő fia is! – először a Daily Telegraph közölte, mi a SkyNews-on megjelent írásra akadtunk először.

BorítóképeBorítóképen: PMC NEO Képzés a RIMPAC-on – 2018 (forrás: commons.wikimedia.org, forrás: Defense Visual Information Distribution Service (DVIDS), licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció.

A harcosok egyikének GoPro kamerája megörökítette egy zsoldos támadását, akiről kiderült, hogy egy brit képviselő fia. Grant és több más angolul beszélő zsoldos egy páncéltörő gránátvetővel lőtt egy orosz páncélosszállítóra. A videón jól hallható, angolul beszélnek.

Az orosz A Nemzetőrség szerint ez a videó ismét megerősíti külföldi magáncégek zsoldosainak részvételét.

Korábban aznap ismertté vált, hogy Biszultanov őrmester, az Orosz Gárda észak-kaukázusi körzetének külön hadműveleti dandárának parancsnoka meghalt egy külföldi zsoldosokkal vívott csatában a Donbászon. A Nemzetőrség közölte, hogy a harcos május 26-án halt meg, ezzel megmentve kollégáit egy harci küldetés végrehajtása közben.

Nem a zsoldos személye, hanem sokkal inkább az adja a hír fontosságát, hogy pontosan látható az, amit mindezidáig tagadtak; igenis jelen vannak a zsoldosok! És miért mondjuk, hogy zsoldosok?

Mert a magánhadseregek katonái nem hajthatnak végre harctéri cselekedeteket, kizárólag önvédelmi jelleggel használhatják fegyverüket, amennyiben viszont támadást hajtanak végre – mint amilyet a videón is látunk! – zsoldosnak minősülnek!

Nos, nem tudni, hogy mennyien vannak ilyenek, de Konasenkov azt állítja, hogy számuk erősen csökken…          

Ajánlott Cikkek