Hírek

Még nem magyarázták meg…

hogy miért jobb az éghajlatváltozás szempontjából, ha egy hordó olajat Oroszországból szerzünk be, mintha Amerikából szereznénk be egy hordó olajat – mondta a Forbes Media elnöke, Steve Forbes, kétszeres republikánus elnökjelölt a Fox News pénteki műsorában. Mi tesszük hozzá; azt sem magyarázta meg még senki, hogy Európának miért jó, ha a gáz ára az egekben van! Nem tudjuk tehát a választ, de azt tudjuk, hogy a két téma egy tőről fakad!

Ez pedig nem más, mint az az egyébként alapjaiban helyes gondolat, hogy védjük a természetet, és csökkentsük a szennyező-anyagok kibocsátását. Ezzel tökéletesen egyetértünk, ha létezik, ha nem globális felmelegedés, mert egy szebb, élhetőbb, tisztább környezet mindenképpen csakis a javunkra válhat! De idézzük Steve Forbes gondolatait kicsit hosszabban:

„Igen, tudjuk, hogy az ellátási láncok válsága hatalmas problémákat okoz, ezeket alábecsülik, amikor leállítanak egy globális gazdaságot. Nem segít, hogy a jövőben Európát ismét lezárják. Ami a gazdaságot illeti, a kormány még mindig háborút folytat például az olaj- és gázipar ellen. Még nem magyarázták meg, hogy miért jobb az éghajlatváltozás szempontjából, ha egy hordó olajat Oroszországból szerzünk be, mintha Amerikából szereznénk be egy hordó olajat. Tehát azt akarják, hogy Oroszország többet termeljen, mi pedig kevesebbet. Az ilyen vegyes jelzések pedig ártanak a jövőbe történő befektetéseknek”

Figyelem! Ugye az megvan, hogy Oroszország egyre több olajat ad el az USA-nak, mert az Alaszkai Természetvédelmi Rezervátum területén és az új, szövetségi földeken kitermelési moratóriumot hirdetett, a Keystone XL csővezeték engedély hiányában.

És persze marad a kérdés, hogy mit is akarunk? Azt, hogy egy-egy országban ne kerüljön szennyező anyag a környezetbe, vagy globális szinten szeretnénk tenni valamit?

Mert sajnos még ez sem tisztázott. A helyzet úgy áll mostanság, hogy a szennyező tevékenységek Kínába, vagy a harmadik világba kerülnek, a fejlettebb országok egyre tisztábbak, ugyanakkor Kína és a harmadik világ meglehetősen ósdi és szennyező módon állítja elő azt az energiát, amin az amúgy is szennyező tevékenység alapul.

Az eredmény pedig nem más, mint az, hogy növekszik a globális kibocsátás…

De ugyanez a téma a német őrület, amivel egyidejűleg bezárták az atomerőműveket, a hiányzó energiát pedig szenes, majd pedig gázos erőművekkel pótolják. Eredmény? Igen, növekszik a globális kibocsátás…

A nagy zöld maszlagról végre le kellene hántani a politikai trutyit, mert így soha nem fog sikerülni a Föld tisztábbá tétele, viszont páran jól meg fognak gazdagodni a „zöldítésen”, de sok-sok millió embernek viszont romlanak az életkörülményei a drága energia, valamint a gyenge ellátásbiztonság miatt!

A zöldeknek tehát vissza kellene lépniük egyet, tisztázni mik a tényleges céljaik, és tájékoztatni a nemzetközi közvéleményt, hogy végül mire jutottak!

Ami most megy az átgondolatlan, totálisan következetlen, és senki nem tudja, mi lesz a vége. Azt értjük és tudjuk, hogy ilyen jelentős változások nem járnak áldozatok nélkül, és egyszerre nem lehet mindenkinek jó, lehetnek vesztesek is, de az, hogy az emberiség döntő többsége a vesztesek táborába tartozik, azt mutatja, nagyon nem jó az irány!

Ajánlott Cikkek