Erdély Kosárlabda Sport

Megállíthatatlan a Sepsi-SIC, először győzött a KSE

A háromszéki csapatok szempontjából jól alakult a női kosárlabda-bajnokság Sepsiszentgyörgyön zajló buboréktornájának szombati játéknapja. A Sepsi-SIC hengerelt a Konstancai Phoenix CSU ellen, míg a Kézdivásárhelyi SE a CSM Alexandria legyőzésével első sikerét aratta a pontvadászat idei kiírásában – székelyhon.ro, Sánta Imre beszámolója.

fotó: Sánta Imre

Villámrajttal indított a Pasic, Orbán, Mandache, Gödri-Părău, Gardner kezdő ötössel felálló négyszeres bajnok Sepsi-SIC, és egy 13–0-s sorozattal rögtön a legelején jelezték, sok esélyt nem fognak adni az ellenfél csapatának. A vendégeknek csak öt perc elteltével sikerült először betalálniuk, a zöld-fehérek pedig nem álltak le, tovább növelték az előnyüket (25–9).

fotó: Sánta Imre

A folytatás sem hozott változást, a pályán továbbra is a háromszékiek akarata érvényesült, akik agresszív letámadással az ellenfél térfelén többször is labdát szereztek, a cserék is jól szálltak be, az eredményjelző tábla pedig egyre nagyobb különbséget mutatott (50–23).

Szünet után Zoran Mikes tanítványai még nagyobb lendülettel tértek vissza a pályára, Mandache és Pasic egymás után szórták a pontokat, majd Orbán és Kelemen folytatták, a lassan elfáradó konstancai lányoknak viszont tíz perc alatt csupán két távoli találat jött össze, így ötven pont fölé duzzadt a Sepsi-SIC előnye (81–29).

fotó: Sánta Imre

Az utolsó negyedben már alacsonyabb fokozatra kapcsoltak a zöld-fehérek, több hiba is becsúszott a játékukba, de hiányérzetünk csak abból fakadhat, hogy ezúttal nem sikerült száz pontig eljutniuk, a találkozó a székelyföldi csapat 99–43 arányú sikerével zárult.

A Sepsi-SIC a Szatmárnémeti VSK-hoz hasonlóan továbbra is hibátlan a bajnokságban, és jobb pontarányának köszönhetően megőrizte helyét a rangsor élén.

A sepiszentgyörgyi buboréktorna szombati játéknapjának másik mérkőzésén a Kézdivásárhelyi SE hat vereség után megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban. A felső-háromszéki lányok fordulatos mérkőzésen a CSM Alexandria ellen nyertek tízpontos különbséggel.

Jól kezdték a találkozót a kék-fehérek, és tíz perc után nyolcpontos előnyre tettek szert, a folyatásban azonban rövidzárlat állt be a játékukba, amelyet az ellenfél csapata könyörtelenül kihasznált, és átvette a vezetést.

Szünet után ismét magukra találtak Molnár József tanítványai, sikerült előbb felzárkózni, az utolsó tíz percben pedig fordítani, és ezzel első sikerüket aratták az idei szezonban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 8. forduló:

Konstancai Phoenix CSU–Sepsi-SIC 43–99 (9–25, 14–25, 6–31, 14–18).

Konstanca: Voica-Nagy 9 (3×3), B. Fota 9 (1×3), Vati 2, D. Fota 2, Hawkins 2. Cserék: McDonald 10 (2×3), Mititelu 4, Beldian 3 (1×3), Stewart 2, Robotin. Edző: Carmin Artenie Popa,

Sepsi-SIC: Pasic 16, Mandache 14, Orbán 12, Gödri-Părău 11 (1×3), Gardner 9. Cserék: Ruzickova 15, Pavlopoulou 9 (1×3), Kelemen 8, Cătinean 5 (1×3), Kovács. Edző: Zoran Mikes.

Játékvezetők: Stretea Máté András, Vlad Potra, Ianca Szoks.

CSM Alexandria–Kézdivásárhelyi SE 52–62 (7–15, 23–9, 15–20, 7–18).

Alexandria: Cucu 20 (2×3), Mazilu 12 (2×3), Burcică 10 (3×3), Bota 4, Lungu 2. Cserék: Horlea 4, Oinaru. Edző: Mădălin Piperea.

KSE: Mitchell 28 (1×3), Wilson 21, Czimbalmos 6, Lénárt P. 4, Debreczi 3. Cserék: Kozmán, Domokos, Biszak, Bara-Németh. Edző: Molnár József.

Játékvezetők: Bukuresti László, Amalia Marchiș, Adela Vilt.

A sepsiszentgyörgyi buboréktorna vasárnap a Kézdivásárhelyi SE–Konstancai Phoenix CSU (16 óra), illetve a Sepsi-SIC–CSM Alexandria (19 óra) párharcokkal folytatódik.

Ajánlott Cikkek