Hírek

Megérkeztek a Honvédség új helikopterei

Megérkezett az utolsó H145M típusú könnyű, többcélú helikopter pénteken Németországból, az Airbus donauwörthi bázisáról Magyarországra, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra, ezzel teljessé vált a húsz gépből álló flotta – jelentette be a Magyar Honvédség (MH) parancsnoka pénteken Szolnokon, helyszíni sajtótájékoztatón.

A H145M típusú helikopter kötelékben érkezett egy Mi-17-es és egy Mi-24-es helikopterrel, majdAZ AIRBUS-GÉPET VÍZÁGYÚVAL KÖSZÖNTÖTTÉK SZOLNOKON,ahol a helikopterbázis állományának egy része fogadta.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHonvedelmiMiniszterium%2Fvideos%2F1071566320272853%2F&show_text=false&width=560&t=0

https://www.facebook.com/HonvedelmiMiniszterium/videos/1071566320272853

Ruszin-Szendi Romulusz a gép leszállása után elmondta: ezzel fontos szakasza zárult le a hazai modern katonai forgószárnyas képesség fejlesztésének. A haderőfejlesztési program “él, létezik és folytatódik” – hangoztatta az altábornagy.

Megjegyezte: végre a pilótáink tudnak repülni évente annyi órát, hogy az nemcsak a képességeik szinten tartásához, de a folyamatos fejlődéshez is elég.

Már készülni kell a következő géptípusra

Ez a géptípus, amelyet kaptak, átvettek, üzemeltetnek és használnak, a maga nemében a legkorszerűbben felszerelt, s vannak még ötletek közösen a gyártóval, hogyan lehet még tovább fejleszteni – közölte.

– Legyen példa ez a fejlődés, hogy amit ígértek, terveztek, az nagy valószínűséggel valósággá válik! – fogalmazott a parancsnok.

Magyarország,A MAGYAR HONVÉDSÉG MEGHATÁROZÓ HADERŐT LESZ KÉPES FELMUTATNI RÖVID TÁVON EBBEN A TÉRSÉGBEN,hogy békét, biztonságot biztosítson a magyar embereknek – hangsúlyozta Ruszin-Szendi Romulusz.

Hozzátette: már készülni kell a következő géptípusra, amely 2023-tól érkezik, és amíg lehet, használják a Mi-17-es és Mi-24-es géptípust is.

Kutató-mentő, felderítő és szállítási feladatokra is alkalmas

Ruszin-Szendi Romulusz az MTI kérdésére elmondta: 2023-tól 2025-ig érkeznek a H225 típusú helikopterek, összesen 16 gép.

Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, aki az utolsó H145M típusú helikoptert Szolnokra vezette, az MTI-nek elmondta:A H145 TÖBBCÉLÚ,ami azt jelenti, hogy egy helikopter képes különleges műveleti, kutató-mentő, felderítő feladatokat végezni, és szállításra is alkalmas.

Ajánlott Cikkek