Hírek

Mégis érkeznek amerikai katonák Magyarországra?

Alig három napja, hogy Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta, hogy a Magyar Honvédség a jelenlegi helyzetben is képes szavatolni a magyar emberek biztonságát, és most mégis úgy tűnik – legalábbis az NBC infromációi alapján -, hogy érkezik egy amerikai kontingens Magyarországra is. Ez nem ellentmondás, hiszen – mint Magyar Honvédség parancsnoka jelezte is korábban – „az összes többi, az politikai kérdés”.

Borítóképen: NBC News (forrás: https://flickr.com/photos/51526368@N03/5055098646 via commons.wikimedia.org, szerző: Aranami , Arvada, CO, US, licenc: CC BY 2.0)

Az pedig nem a katonák dolga, ők parancsot teljesítenek, és kész.

A konfliktus miatt az NBC News amerikai lap értesülése szerint az Egyesült Államok várhatóan hamarosan bejelenti, hogy napokon belül 200 amerikai katonát és Stryker páncélozott lövészszállító harcjárműveket küldenek Magyarországra – írja a hvg.hu.

Stryker akcióbanStryker akcióban

A NATO-nak – helyesebben az Egyesült Államoknak – ezzel hivatalosan az elrettentés a célja, nem hivatalosan meg… A másik „fegyver” a tárgyalás, ami viszont egy helyben toporog, annak ellenére, hogy találkozó követ találkozót.

Magyarországot egyébként nem kell megvédeni Oroszországgal szemben, azzal az Ukrajnával szemben viszont, amely a magyarság jogait a sárba tiporja Kárpátalján viszont annál inkább…

Kiegészítés: Igazán nem lenne jó, ha célponttá válnánk az amerikai jelenlét okán…

Ajánlott Cikkek