Erdély Hírek

Mégis megy Kolozsvárra kampányolni Márki-Zay Péter – Nem örülnek a hívatlan vendégnek Erdélyben ebben a feszült helyzetben

borítókép : szekelyhon.ro

Annak ellenére, hogy erdélyi, székelyföldi önkormányzati vezetők sora utasította el korábban a magyarországi ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltjének fogadását, Erdélyben is kampányolni fog Márki-Zay Péter. A politikus útjáról egyelőre annyi ismert, hogy Kolozsváron találkozik azokkal, akik kíváncsiak mondanivalójára.  írja a krónikaonline.ro 

Egy kolozsvári közönségtalálkozón vesz részt március 22-én Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A politikusi vizitről Mostis Gergő, a Planetárium Café eseményének szervezője számolt be a Transtelexnek. Márki-Zay 2021 októberében tervezett Kolozsvárra látogatni, de végül a járványhelyzetre való tekintettel elhalasztotta útját.

Hódmezővásárhely polgármestere feburár elején az ATV egyik műsorában közölte: szeretne Erdélybe is elutazni a kampánya során. Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar állampolgárság határon túli kiterjesztéséről tartott 2004. december 5-i népszavazásra hivatkozva utasította el tavaly októberben a kormányfőjelölt fogadását nyolc erdélyi magyar önkormányzati vezető.

A Székelyhon portál által feburuárban nyilvánosságra hozott, Márki-Zay Péternek címzett levelet Borboly Csaba, Tamás Sándor, Péter Ferenc és Pataki Csaba, Hargita, Kovászna, Maros és Szatmár megye önkormányzatának elnöke, valamint e megyék megyeszékhelyeinek a polgármesterei: a csíkszeredai Korodi Attila, a sepsiszentgyörgyi Antal Árpád, a marosvásárhelyi Soós Zoltán és a szatmárnémeti Kereskényi Gábor írta alá. Az elöljárók azt írták, bár a találkozás szándékát értékelik, a megkeresésre nemmel válaszoltak.

Tovább a teljes cikkhez

Ajánlott Cikkek