Hírek

Megjött a parancs! Hivatalosan csak kérdés volt…

Nem kérés, kérdés! Igen, a kofa felhívta a vevőt, akinek nyitott egy jól látható (cca. 40 milliárd dolláros keretet…), hogy mondja már meg; répa kell-é több, vagy esetleg retek? Közben pörög a kassza, mert – ne feledjük el – a vevő egyszer majd fizetni fog! Na jó, nem répa, meg nem retek, de még csak nem is mogyoró az áru, hanem fegyver, és a kofa Lloyd Austin, a Pentagon főnöke, a vevő pedig Alakszej Reznyikov, ukrán védelmi miniszter.

Borítóképen: Black Friday egy Macy’s áruháznál tüntetőkkel (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Felton Davis, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

A parancsot egyébként tényleg csak szőrmentén érinthették, ami nem más, mint a FOLYTATÁS, de a lényeg itt mégiscsak az volt, hogy mit kíván a kedves vevő, és hogy végre kérjen már valamit, mert;

A fegyvergyártók máris Black Friday* hangulatban vannak, és nem lenne jó, ha csalódniuk kellene, most, amikor ott van a zsírosbödön, a fedél végre lekerült róla, a kezükben meg ott a kanál, hogy kimeregessék!

Az ügy előzménye, hogy Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely szerint 40 milliárd dollár hitelkeretet biztosít Ukrajnának. A dokumentum szerint „további sürgősségi juttatásokat biztosítanak a szövetségi ügynökségek számára, hogy reagáljanak az ukrajnai helyzetre, és segítséget nyújtsanak a 2022-es pénzügyi évben”.

Nos, indul a biznisz, elő a fekete pennával, pörög a halálgyár!

* Black Friday, azaz Fekete Péntek: A kereskedők és a média által használt kifejezés mai értelemben azonban arra utal, hogy a kereskedők a karácsonyi bevásárlási szezon első napján (a hálaadást követő péntek az Egyesült Államokban) jelentős nyereséget könyvelhetnek el, márpedig a könyvelésben hagyományosan fekete színnel jelölik meg a nyereséget, míg a piros színnel a veszteséget.

Ajánlott Cikkek