Hírek Mások írták Vélemény

Megjött Amerikából a kilövési engedély?

Az amerikai Népszava komolyan nekiment Márki-Zay Péternek, akit jószerével ellenségként mutat be cikkében. Egy olyan elszabadult hajóágyút látnak benne, ami immár veszélyezteti az ellenzéki összefogást abban, hogy jó eredményt érjen el. De van ám ott még más is!

Borítóképen: Márki-Zay Péter máris veszi a kabátját? (forrás: hvg.hu)

„Minden jel arra utal, hogy elveszítette az önkontrollját, és kiszámíthatatlan, milyen károkat okoz az ellenzéknek, veszélyeztetve azt, hogy az ellenzék elérje azt az eredményt, amire egyébként esélye lenne. Fel kell készülni egy rendkívüli helyzetre.”

Erős kezdés, ami sejteti, hogy mi következik… De menjünk sorban, hiszen az újság az ellenzék miniszterelnök jelöltjéről csúnyán lehúzza a keresztvizet! (jajj, de csúnya képzavar ez a baloldallal kapcsolatban!) De mi lehet az a rendkívüli helyzet?

„A <<vigyázzunk egymásra>> jelszavával zajlott az előválasztás első fordulója, ideje alatt feledésbe merült az is, hogy még Orbán van hatalmon. Megváltozott az ország hangulata is. Az előválasztás második fordulójában ez már elmúlt, amikor Márki-Zay Péter agresszív és vérre menő kampányában Orbán gyűlöletpropagandáját és a kirekesztési politikáját alkalmazza.”

Bizony, hatalmas pofáraesés volt, amikor megérkezett a jelölt rendelésére elkészült közvéleménykutatási anyag, és akkor még nagyobb lett a tanácstalanság, amikor a nyitottság, a nyilvánosság felkent nagymesterei észrevették, hogy az anyag kikerült a kezük közül, és mindenki megismerheti annak tartalmát!

Meg is emlékeztünk róla annak rendje és módja szerint… Az említett agresszivitás pedig végképp elszabadult, hiszen még mielőtt a II. kerületi villában megtárgyalták volna mi is legyen, Márki-Zay máris kommentálta az dolgot, így elmaradt a lehetősége annak, hogy – szokás szerint – elkenjék az ügyet…

„Az ellenzéki összefogás pártjai dermedten nézték, ahogy annak kampányolni kezdett nélkülük, a kijelentésének a szellemében, hogy megválasztásával „ellenzéket” is váltottak a szavazók. Ez arra utalt, hogy ő nem fogadja el a pártokat, csak önmagát, neki csak a szavazóik kellenek.”

Igen, jó nagy homokszem került a Gyurcsány-show gépezetébe, hiszen nem ez volt a terv. Gyanúnk szerint végig akarják (akarták?) vinni a választásokig Márki-Zay Péterrel, hogy aztán egy számukra esetlegesen kedvező eredmény után az a bizonyos II. kerületi villa legyen a főparancsnokság, a kapitány pedig egy volt miniszterelnök legyen.

„Az ellenzéki szavazók egy jelentős részének nem tetszett, hogy migránsozik, buzizik, sorosozik, képtelenségeket állít, meggondolatlanul beszél, fideszes szókészletet és ellenségképeket használ, amit először a Momentum frissen megválasztott elnöke, Donáth Anna tett szóvá, elutasítva a migránsszámláló ötletet, amivel Márki-Zay sorosozni is kezdett, Orbánt <<legjobb tanítványának>> nevezve, ami – ha belegondolunk – abszurd és képtelenség.”

Donáth Anna nem a kedvencünk, de most az egyszer lehet, hogy ráérzett valamire… De inkább maradjunk annyiban, hogy eléggé látványosan kezd széthullni az a „legendás” egység, ami valószínűleg egyébként soha nem is volt…

„Végül pedig előjött Márki-Zay sértett, nárcisztikus személyisége, autokratikus hajlamai, amikor az Szovjetunió Kommunista Pártjának stílusában elkezdett a belső ellenségekről és a Fidesz által beépített árulókról beszélni.”

Most erre mit mondjunk? Nem ez a sajátja a baloldal vezérelte társaságnak? Talán nem ezért van az, hogy a Jobbik egyre veszít népszerűségéből? Arról a Jobbikról van szó, amelyiket vezetője képes volt belevezetni egy balos-zöld-„haladó” társaság kellős közepébe, hogy játssza el a tahó szerepét. És ez adja is rendesen! De ezek után jön a KO-valfelérő üzenet, ami bizony úgy hangzik, minth Amerikában megadták volna a kilövési engedélyt:

„Ezért az ellenzéki összefogás pártjainak megint félre kell tenniük az ellentéteiket és nézetkülönbségeiket, szembe kell nézniük ezzel a helyzettel, és vészforgatókönyvet kell csinálniuk arra az esetre, ha Márki-Zay Péter saját ellenzéke ellen is kampányol, megosztja és szétszakítja az ellenzéket. Az előválasztást lebonyolítókkal

meg kell találniuk azt a demokratikus formát, amivel működésbe lép a bizalmatlansági indítvány intézménye.”

Tehát meg kell találni azt a jogi formát, ami lehetővé teszik Márki-Zay Péter eltávolítását. Már csak az a kérdés, hogy a II. kerületben ehhez mit szólnak az érintettek…

Ajánlott Cikkek