Hírek

Meglepően erősen fogalmazott az amerikai védelmi miniszter Ukrajnában

Egyelőre nem világos, hogy mire célzott Lloyd Austin.

Azt akarjuk látni, hogy Oroszország olyan mértékben legyengül, hogy nem tudja megtenni azokat a dolgokat, amelyeket Ukrajna megszállása során tett. Már sokat veszítettek katonai képességeikből… Azt akarjuk látni, hogy ne legyenek képesek nagyon gyorsan reprodukálni ezt a képességet” – mondta Ukrajnában Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere, aki Antony Blinken külügyminiszterrel titokban utazott Ukrajnába, hogy Kijevben találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Borítóképen: Lloyd J. Austin III védelmi miniszter beszél a szolgálat tagjaival a USS Nimitz-en, 2021. február 25-én (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: U.S. Secretary of Defense, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

BBC megjegyzi: ezek meglehetősen erős szavak egy amerikai védelmi minisztertől, persze lehet, hogy az orosz hadiipart sújtó nyugati szankcióra célzott.

„Vagy inkább a nyugati háborús célokat terjesztette ki? Arra utalt esetleg, hogy az elhúzódó ukrajnai háború hasznos dolog lehet?”

– teszi fel a kérdést a BBC elemzője.

Oroszország diplomáciai jegyzéket küldött Washingtonba és óva intették az Egyesült Államokat attól, hogy még több fegyvert szállítsanak Ukrajnába.

forrás: RTL.hu

Ajánlott Cikkek