Hírek

Megvan, mikor veszik át az oroszok az AvtoVAZ válallatot

Májusban orosz irányítás alá kerülhet a Renault részesedése az AvtoVAZ -ban – jelentette be a szamarai régió kormányzója, Dmitrij Azarov. „Arra számítok, hogy májusban minden formalitást elintéznek, és a vállalat megbízható, orosz vezetés alá kerül” – mondta.

Borítóképen: Lada 4×4 (Niva) Budapest, Hungexpo, 2017 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Christo, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Azt, hogy a Renault a cégben lévő 68 százalékos részesedését az orosz félre tervezi átruházni, még április végén közölte Denis Manturov, az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium vezetője. A konszernnek öt-hat éven belül lehetősége nyílik a részvény visszavásárlására.

„Feltételezések szerint a Központi Kutatógépjármű- és Járműipari Intézet (NAMI) kapja meg a részvényeket. Itt nem az államosításról van szó, hanem egy egy rubelről szóló alkuról” – magyarázta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium vezetője.

Úgy tűnik, itt a történet vége, de az még továbbra sem tisztázott, hogy hol vágják el az együttműködés fonalát, és a jövőben milyen termékpalettával áll elő az orosz piacvezető autógyártó vállalat.

Csak halkan kérdezzük: Jönnek a kínaiak?

Ajánlott Cikkek