Hírek

Megy a búza – Oroszországba!

Nem ám a Fekete-tengeren a kikötőkből a Boszporuszon át, hanem Herszonból Oroszországba! Herson régióból Oroszországba megkezdődött az előző betakarítás gabona exportja. Ezt Kirill Sztremouszov, a térség katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője jelentette be.

Borítóképen: Búzamező Felsőtold közelében, Magyarország (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Takkk, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Van hova rakni (az új termést), bár természetesen itt sok a gabona. Most az emberek részben exportálnak, megegyeztek azokkal, akik az Orosz Föderációtól vásárolnak” – mondta Sztremouszov a TASzSz-nak.

Hozzátette még, hogy ezzel megoldódik a helyi és orosz gyárak sütőolajtermeléshez szükséges vetőmaggal való ellátásának kérdése is.

A CAA helyettes vezetője hozzátette, a régióban most készülnek az őszi gabona betakarítására. – „Június 20-án kezdődik a teljes körű takarítás” – mondta.

A helyzet egyértelmű, a térséget teljes mértékben be akarják integrálni az orosz gazdaságba, ami megintcsak arra mutat, hogy az oroszok nem átmeneti jelleggel rendezkednek be az elfoglalt területeken.

Még április elején számoltunk be egy szakértői véleményről, miszerint, lehet, hogy soha nem is volt stratégiai cél Ukrajna teljes elfoglalása, az orosz célok lehet, hogy teljesen mások. Nem lehetetlen…:

Ajánlott Cikkek