Hírek

Mennyi? 480! Meddig?

Akár már a héten lehet tankolni 480 forint alatti áron. Ez rossz hír azoknak, akik szerint hagyni kellett volna elszaladni az árakat, azoknak meg különösen, akik annak szurkolnak, hogy a kormány stratégiája megbukjon. Ezzel szemben jó hír a kiskereskedelemben dolgozó vállalkozásoknak, a fogyasztóknak, de még a nagykereskedőnek is (MOL), azaz a piac minden szereplőjének!

Persze vannak hangok, amelyek azt mondják, hogy egyszerre kell csökkenteni az adókat és járulékokat, arra pedig rengeteg pénzt kiadni, hogy a zöld gazdaságot fejlesszük. Ilyen direkt összefüggés nem feltétlenül létezik, de látni kell, hogy egyrészt kevesebb bevétel kerüljön a nagykalapba, másrészt pedig többet fizessenek ki belőle. Lefordítjuk:

Az ellenzéki társaság – megtisztítva a komcsi máztól mondanivalójukat – azt szeretné, ha növekedne az államháztartás hiánya.

Persze erre is megvan a megoldás, hiszen az ellenzéki zanza azt harsogja, hogy ők majd aztán számolatlanul kapják a pénzt az Uniótól, hiszen ők majd jól átalakítanak mindent, hogy az megfeleljen az Unió vezetőinek jogállamisági elvárásainak.

Kamu megint… Ahhoz, hogy ezt megtehessék kétharmados többséget kell(ene) elérniük, ami semmiképpen nem lesz meg!

Ha viszont nem történik meg a nagy átalakító „műtét” (nevezhetjük nyugodtan nemváltásnak), hogy a kékégbe érkeznek meg azok a csilliárdok? Ha pedig ez máris túltárgyalt dolog, akkor igen nehéz lenne azt mondani, hogy az Európai Bizottság, illetve az Európai Parlament nem ideológiai alapon osztogatja a pénzt!

A lényeg azonban mégiscsak az, hogy csökkent a nyersolaj ára, azért szerdától már lehetnek olyan kutak, ahol a maximum alatti árakat láthatunk.

Ezzel vége az olaj-parának? Nem, közel sincs vége, hiszen arra semmilyen garancia nincs, hogy marad, vagy tovább csökken a világpiaci ár, ugyanakkor az ár-plafon marad a kihirdetéstől számított három hónapig, azaz február 11-ig. Persze – mint tudjuk – mindenkinek jó lenne (csak a balos ellenzéknek nem…), ha nem kellene alkalmazni, mert alacsonyabb árak lesznek a piacokon.

De azért szólunk; ha közben mégiscsak megkapná Magyarország a neki járó részt az európai újraindítási alapból, akár az sem lenne nagy gond, ha újra emelkedne a világpiaci ár, mert a forint biztosan erősödne.

Ilyen formán pedig ideje lesz előkészíteni egy olyan kampányt, ami megdolgozza végre Európa urainak fejét, hogy utaljanak végre. Ja, hogy ezt nem tetszenek megpróbálni, mert az ember csak nem megy a gazdája ellen? Hát, lehet…

Ajánlott Cikkek