Hírek Kárpátalja Vélemény Vélemény-cikkeink

Mi van, ha…?

Ahogy a fociban nem játszik a „ha”, úgy a politikában sem, így az alábbi írást kérjük csak, mint puszta gondolatkísérletet kezelni. Ha úgy tetszik, összeesküvés elmélet, vállaljuk! Már csak azért is, mert pusztán logikai alapú következtetéseket vonunk le. Nézzük tehát, mi lehet a hír mögött, miszerint egyszerre kérették be ma a lengyel és az amerikai nagykövetet Moszkvában a Külügyminisztériumba.

Borítóképen:  a Lengyel–Litván Nemzetközösséget mutatja a legnagyobb kiterjedésében (forrás: en.wikipedia.org, szerző: Samotny Wędrowiec, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Nos, a mai nap folyamán megjelent, és általunk is leközölt The American Conservative-ben megjelent cikk után úgy gondoljuk, hogy nem feltétlenül véletlen, hogy a két nagykövet külügyi látogatása nagyjából egybeesett Moszkvában.

Már korábban is voltak sejtéseink afelől, hogy Kijev cinkezett lapokkal játszik, és valójában az irányítás az Egyesült Államoké, így tulajdonképpen a békéről az Egyesült Államok, Lengyelország, és persze Oroszország tárgyalhat.

A béke alapja pedig Ukrajna felosztása!

Ebben a témában is megfogalmaztuk véleményünket, de míg korábban azt gondoltuk, hogy a terv egyoldalú, majd kezdtük kapizsgálni, hogy itt bizony az oroszok is benne lehetnek a képben, most úgy tűnik, hogy egyre nyilvánvalóbb a dolog.

Ami a nagykövetek és az orosz külügy tárgyalásait illeti, volt más indok arra, hogy miért kéretik be a nagyköveteket, de ha már egyszer megszületett egy háttéralku, akkor azt védeni kell, nem szabad kiteregetni a lapokat, mert például az együgyű Európa még a végén átverve érzi magát…

Hacsak nem ő is a „játék” része…

Ui.:

Ha már felosztás; Kárpátalja SOHA nem volt orosz, vagy lengyel befolyási övezet! Ukrán meg csak papíron…

Ajánlott Cikkek