Hírek

Mielőtt még elhinnénk a baloldal választási zajongását…

A baloldali narratíva szerint Magyarország jobboldali kormánya az oka annak, hogy Ukrajna nem NATO-tag, és nem kezdte meg az uniós csatlakozást sem. Nos, a primer módon gondolkodóknak jelezzük, hogy az ok nem ez, sokkal inkább a szélsőséges nacionalista ukrán állam, ami mélységesen elnyomja kisebbségeit, emberi jogaikat sárba tiporva. Annak, aki pedig hajlandó kicsit kitekinteni a világba, és nem mindent a választási hajcihő szemüvegén keresztül nézni, érdemes elolvasni a cikk további részét is.

Borítóképen: Bla-bla-bla – olvass tovább! (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Mdia12, licenc: CC BY-SA 4.0)

Nézzük meg, Európa egyes országainak vezetői hogyan nyilatkoznak most, amikor Ukrajna kérte felvételét, melyet – mások mellett – Magyarország is támogatott. Hahó, itt az első érdekesség; tá-mo-ga-tott!!! De nézzük, mit mondanak az európai vezetők:

„Nem létezik gyors csatlakozási eljárás az Európai Unióhoz. Ukrajna uniós csatlakozása hosszú távú kérdés … Meg fogjuk erősíteni, hogy intenzíven kívánunk együttdolgozni Ukrajnával, ezt tesszük már most is, függetlenül a csatlakozási jelöltség perspektíváitól.”

Ezt az a Mark Rutte holland miniszterelnök mondta, aki egyébként az egyik hírhedt magyargyűlölő. De ez most nem befolyásolja véleményét, ami lefordítva nem jelent mást, mint hogy Ukrajna nyugodtan nyújtsa be kérelmét, el is fogadhatják azt az Unió megfelelő szervei, de különben nincs hova sietni, és ez egy folyamat, tehát Ukrajna üljön meg a feneként, és kész!

Ukrajnát az európai családunk tagjának tekintjük. Szabad és demokratikus Ukrajnát szeretnénk, amellyel közös a sorsunk.”

Ezt az igen ravasz két mondatot Ursula von der Leyen eresztette el, és nem jelent mást, mint hogy Ukrajna státusza pontosan megfelel az Unió vezetésének, együttérzését fejezte ki, de ennyi, nem több!

„Meg lehet-e nyitni a csatlakozási eljárást egy háborús országgal? Nem hiszem. Be kell zárni előtte az ajtót és azt mondani, hogy soha? Az pedig igazságtalan lenne.”

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök mondatai ezek, és jelentését tekintve igen hasonlatos az „előtte szólókhoz”, annyit tesz, hogy mindenki nyugodjon le, a csatlakozás nem aktuális, de esetleg majd egyszer… Azaz kb. soha.

„Ukrajna, továbbá Moldova, a balkáni országok és Georgia számára a válasz nem feltétlenül a csatlakozás az Európai Unióhoz, amely nem eléggé felvértezett ahhoz, hogy kockázatmentesen terjeszkedjen. Fontos viszont, hogy még szolidárisabbak legyünk, és reagáljunk ezen országok vágyaira.”

Ezt a francia elnökség fogalmazta meg (most ők adják az unió soros elnökségét), és jól rímel Macron és von de Leyen asszony szavaira: együttérzünk, szolidárisak vagyunk, de nem több! Ennyi…

Szóval akkor most ebből essék kihozni, hogy Magyarország jobboldali kormánya miatt nem tagja az Európai Uniónak Ukrajna. Előre szólunk, rohadt nagy öngól lesz belőle, felesleges próbálkozni, amennyiben pedig volt ilyen próbálkozás, jobb ha inkább gyorsan eltüntetik a nyomait, nehogy rájöjjön néhány választó rájöjjön, hülyeségeket beszél kedvenc ellenzéki politkusa…

Ajánlott Cikkek