Vélemény Vélemény-cikkeink

Miért kap agyvérzést egy liberális, ha vitára késztetik?

Talán önbizalomhiány? Vagy esetleg türelmetlenség? Netán érvhiány? Nem tudjuk, de egyre nyilvánvalóbb, hogy a liberálisok – érdemi párbeszéd helyett! – dagadó nyaki erekkel követelik Lengyelország és Magyarország megbüntetését! Mielőtt még bárki mást gondolna, a probléma nem a jogállamiságról, meg nemi kisebbségekről szól, különben Romániát ugyanúgy támadni kellene… Sokkal inkább arról van szó, hogy a magyarok és a lengyelek beleköptek abba az üstbe, amiben az Európai Egyesült Államok bűzös löttyét főzögetik…

Borítóképen: Guy Verhofstadt éppen agyvérzést kap… (forrás: hirado.hu)

Miért éppen Románia? Mert a kisebbségi kérdésben többszörösen elmarasztalhatók lennének, ugyanis azon túl, hogy a magyar kisebbséggel úgy bánnak, ahogy… még azt sem torolta meg senki, hogy beígérték a szexuális kisebbségekről szóló törvényt, de – miután megkapták a zöld jelzést az európai újjáépítési alapból – úgy szavazták le, hogy szem nem maradt szárazon!

De ha a korrupciót említjük, akkor is ott van példának Románia, ez ugye mondani sem kell? De most nézzük, mi a legújabb produkció!

Guy Verhofstadt írt egy cikket a gazdi (USA) Politico című lapjába, amiben kifejti, hogy az új német kormánytól a „Merkel-fék” hiányában „hatékony fellépés” legyen Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Mit jelent ez szerinte? Így ír:

Az Európai Unió jelenlegi intézményei és politikai döntései nem tudtak velük (Magyarországgal és Lengyelországgal – a szerk.) foglalkozni, az európai politika pedig csak ment tovább, mint korábban. Úgy tűnt, hogy vezetőink nem képesek vagy nem akarják vezetni Európát. Ez most megváltozhat.

Az új német koalíció lehet az utolsó hiányzó darab ahhoz, hogy megforduljon a kocka a kontinensen.”

(forrás: hirado.hu)

Az új német kormány más államokra nyomást helyező politikája zene füleinek, és ettől azt reméli, hogy végre az a nagy balliberális katyvasz, ami abban a bizonyos üstben rotyog, végre feloldódik Magyarország és Lengyelország is.

Érdekes módon eszébe sem jut, hogy ennek kikényszerítésére sem neki, sem az Európai Uniónak, sem pedig Németországnak nincsen joga! Helyette szélsőséges nézeteinek hangot adva támad…

De mit is várunk tőle, aki harsányságáról volt híres fiatal korában, majd amikor ez nem működött, egyszerűen visszavonult, és sokkal mérsékeltebb arculattal tért vissza! Igen, a Flamand Liberális Diákszövetség elnökének volt 1972 és 1974 között, majd Flamand Liberális Párt (PVV) akkori elnökének a titkára lett. Miután kizárták a kormányból, az ellenzék élére állt, majd – mizután 1991-ben sikertelen kormányalakítási kísérletet tett – több párt fúziójával létrehozta a Flamand Liberálisok és Demokraták nevű pártot.

Ezzel aztán olyat bukott, hogy vissza is vonult… Az lett volna a legjobb, ha nem is aktivizálja magát soha többet, de nem így történt, az a bizonyos visszatérés megtörtént 1997-ben.

1999-ben végül szerencse kísérte próbálkozását, hiszen a dioxin-botrányba voltaképpen belebukott a kormány. A zöldekkel és a szocialistákkal hamar megtalálták egymást, de a gazdasági helyzet romlani kezdett… Hát, ilyen ez a bicikli! Ennek ellenére sikerült megnyerniük a választásr, de a zöldek lemorzsolódtak róluk, a szocialisták viszont ugyanannyi képviselőt küldhettek a parlamentbe.

Sikerült is eljutni odáig a kormányzásban, hogy 2007-re Belgiumban reális veszély volt az ország kettészakadása! A két ciklus eredménye tehát egy gazdasági visszaesés, és társadalmi káosz…

Értelemszerű, hogy Belgium nem volt többé pálya, következett hát az Európai Parlament, azóta ott rontja a lebegőt! És persze kutyából nem lesz szalonna, pont olyan bicsknyitogató a stílusa, mint fiatal korában!

Mindezt miért tartottuk fontosnak leírni? Mert a magyarázat az idegbajra csupán annyi, hogy a baloldalon nincsen program, a politikai tevékenység mindössze valamiféle rosszul értelmezett cancel culture alapon megy; csak addig jutnak el, hogy a jobboldalt el kell törölni, de abban már eléggé bizonytalanok, hogy valójában mit is szeretnének a hatalom birtoklásán kívül!

Márpedig a hatalomért küzdő ember bizony elveszti türelmét, ha valaki elrontja „játékát”… Nos, itt a megfejtés. Bosszantó? Igen, de ettől nem fogunk a falnak menni!

Ajánlott Cikkek