Hírek

Miért nem támadják meg az orosz fegyveres erők Szevrodonyecket és Liszicsanszkot?

A legforróbb csaták a DPR-ben lévő Szlavjanszk külterületén, valamint az LPR-hez tartozó Rubizsnoje, Szeverodonyeck és Liszicsanszk városok háromszögében folytatódnak – mondta Dmitrij Boltenkov katonai szakértő az Izvesztyiának.

Borítóképen: A megszállók egy Tocska-U-val eltalálták a Kramatorszk pályaudvart, ahol békés ukránok ezrei vártak evakuálásra… Körülbelül 30 ember meghalt, körülbelül 100 ember megsérült különböző mértékben – 2022. április 8. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: armyinform.com.ua, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

„Elfoglalásuk nélkül lehetetlen teljesíteni a különleges hadművelet céljait és teljesen felszabadítani a köztársaságok területét. Az elmúlt hét során Rubizsnye szinte teljesen ellenőrzés alá került” – mondja.

„A támadás csak az egyik ipari övezetében állt meg” – pontosította – „Hogy ne kockáztassák Szeverodonyeck és Liszicsanszk pusztulását, nem rohamoznak frontálisan, hanem fokozatosan körbeveszik őket. A városokat már félig körbevették, és az utakat, amelyek keresztül az ukrán csoportot ellátják, tüzérségi és légi támadások érik. A popasnai siker kulcsfontosságú lesz a háromszögbe való behatolásban, és segít bezárni a körülötte lévő szoros gyűrűt.”

A szakértő megjegyezte, hogy Szlavjanszk és Kramatorszk megtámadásakor az orosz csapatoknak át kell lépniük a Szeverszkij-Donyec folyót, ami nehézkes lehet. A rajta átvezető hidakat az ukrán hadsereg és a nemzeti alakulatok már felrobbantották. Korábban Izjum közelében az ukrán fegyveres erők már intenzív tüzérségi tűzzel próbálták megakadályozni az átkelőhelyek kialakítását – sikertelenül.

Tudjuk, ez csak az orosz narratíva… Ja.

Ajánlott Cikkek