Erdély Hírek

Mihail Kogălniceanu román védelmi miniszter – A lopás a román kultúra része

Végül is így is lehet önazonosságot megfogalmazni . Mi ezt tudtuk eddig is de román részről ritka az ilyen beismerés, de terémszetesen nézzük meg a körülményeket amik ezt kiváltották. Minek hagyták az amerikaiak parlagon az üzemanyagot, hiszen romániában tudvalevő lopnak. Nincs több hozzáfűzni valónk.

Úgy véli az amerikaiak a felelősek azért, hogy románok üzemanyagot loptak az egyik támaszpontjukról.

„A Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról való üzemanyaglopásért végső soron az amerikaiak a felelősek, akik nem számoltak a román kulturális szokásokkal” – jelentette ki az Itthon.ma cikke szerint Vasile Dîncu román védelmi miniszter.

A védelmi miniszterből a keserűség és a cinizmus is kibuggyanhatott, amikor az amerikaiak tájékozatlanságára kente, hogy a stratégiai fontosságú támaszpontról csak úgy el lehetett lopni a jenki katonák orra alól 2 millió dollárnyi üzemanyagot.

Dîncu szerint a tolvajok egy, az (immár elég nyilvánvalóan) amerikai katonai bázis területén kívüli feltöltőponton fértek hozzá az üzemanyaghoz.„Hanyagság volt (az amerikaiak részéről), mert a kultúránkat nem ismerték eléggé”

– magyarázta a történteket a miniszter.

Még november végén házkutatásokat végzett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Konstanca megyében kialakított légi támaszpontjáról.

Ajánlott Cikkek