Hírek

Mikolajiv: Támadás újratöltve!

Korábban úgy tűnt, hogy fontosabb az orosz erők számára Voznyeszenszk, Mikolajivot inkább „kihagyják”, de most újraindult a támadás. Ne feledjük el, hogy ez a város a szovjet hajóépítés bölcsője, többek között az egyetlen orosz repülőgép-hordozó, a Kuznyecov is itt készült. Az ipar tehát erős, és ha elhúzódna a háború (erre van esély), nagyon nem mindegy, hogy az ipari centrumok kinek a kezén vannak. Ennél talán csak az fontosabb, hogy a szállítási útvonalakat ki ellenőrzi, ezért is gondoltuk korábban, hogy Voznyeszenszk fontosabb lesz.

BNorítóképen: Az orosz légideszant erők és a fehérorosz MTR egységei a közös gyakorlatán 2017-ben (forrás: http://мультимедиа.минобороны.рф/multimedia/photo/gallery.htm?id=46415@cmsPhotoGallery via commons.wikimedia.org, szerző: Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma

Ez utóbbi egy fontos vasúti csomópont, és Odesszát köti össze közvetlen vasúti vonalakkal Kijev és a keleti nagyvárosok, de Lviv felé is. Erről alábbi cikkünkben írtunk:

A mostani támadás azután következett be, hogy tegnap az ukrán erők kiszorították a városból az orosz csapatokat, illetve visszafoglalták a repülőteret. A helyi polgármester szerint lakóházakat is értek találatok.

https://twitter.com/Arslon_Xudosi/status/1500510943746445314

A videón az látható, hogy az ukrán erők orosz hadfelszerelést szereznek meg. Nem veszélytelen fegyver…

Ajánlott Cikkek