Hírek Minden más Sport

Minden idők legnagyobbja: kapitális busa az RSD-ből!

Szabályosan, szájba akasztott módszerrel kifogták a Ráckevei-Soroksári Duna-ágból (RSD) az eddigi legnagyobb busát. 

Borítóképen: A csúcstartó – nem ment vissza a vízbe!

Csak úgy sorjáznak a különleges fogások az RSD-n: azt követően, hogy január 7-én egy közel 3 kilós vágótokot jelentettek be a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára, január 11-én partra került az eddigi legnagyobb busa!

A rekordfogás adatlapja szerint a busa tömege 56 kilogrammnak bizonyult, a hosszát 133, míg a kerületét 104 centiméternek mérték.

A kapitális jószágot Tiszavári Gergő Attila (Vegyesüzemi Dolgozók HE) akasztotta, a horog szabályosan a hal szájába akadt.  

A kapásra 15 óra 20 perckor került sor. A csali bojli volt, amelyet a busa feeder boton, 0.20-as monofil zsinóron és 14-es horogon felkínálva vett fel. 

A Pecaverzum úgy tudja, hogy a busa közvetlenül a szerelék vízbe érkezését követően jelentkezett, a beeső csalit tette magáévá. Információink szerint a inváziósnak számító halat nem engedték vissza a vízbe.  

Az RDHSZ rekordlistáján jelenleg 13 darab busa található, a korábbi csúcstartót, egy 48,580 kilogramm példányt Liangfeng Zhu (Nagybudapesti HE) fogta 2020 júniusában. 

Ajánlott Cikkek