Hírek

Minden készen áll az orosz-ukrán tárgyalásokhoz!

Mint tudjuk, Volodimir Zelenszkij beleegyezett abba, hogy tárgyaljon Vlagyimir Putyinnal, aki lehet, hogy nem lesz jelen, hanem csak delegációt küld (lehet, hogy a másik oldal is így tesz). Ez édesmindegy, ha érdemben sikerül tárgyalni, és nem a szokásos süketek párbeszéde következik, akkor az már nagy előrelépés!

Borítóképen: A Breaking News logója a TV-ben (forrás: commons.wikimedia.org, szerzző: Sanu N, licenc: CC BY-SA 4.0)

“Fehéroroszországban minden készen áll az orosz-ukrán tárgyalások befogadására. Várjuk a delegációk érkezését” – közölte a minisztérium helyi idő szerint reggel 9 óra körüli Twitter-posztjában.

Úgy tűnik tehát, hogy van esély egy harmadik egyezményre, de senkinek nem ajánlatos előre innia a medve bőrére, mert bármikor jöhetnek nem várt fordulatok. Már csak azért sem, mert Zelenszkij ukrán elnök eléggé szkeptikus a találkozó kimenetelével kapcsolatban, nem vár tőle komolyabb eredményt, ugyanakkor megpróbálja, mert – mint mondja – egyetlen ukrán állampolgára se kételkedjen abba, hogy ő mindent megpróbált.

Az ukrán és orosz delegáció előfeltételek nélkül találkozik a fehérorosz-ukrán határon, Csernobil közelében, a Pritypraty folyó határmenti szakaszán.

Délben, az időeltolódás okán alig 15 perc múlva kezdődik a megbeszélés!

Ajánlott Cikkek