Hírek

„…minden politikai nyilatkozat ellenére a gazdasági pragmatizmus veszi át az uralmat”

Az európai országok nyilvánosan megtagadják, hogy rubelben fizessenek a gázért, hogy Oroszországot megbízhatatlan szállítóként mutassák be. Az Olaj- és Gázipari Szolgáltatók Országos Szövetségének (NANGS) elnöke, igazgatótanácsának elnöke, a Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz tartozó köztanács innovatív fejlesztésével foglalkozó bizottságának elnöke, Viktor Hajkov fogalmazta meg véleményét.

Borítóképen: Egy rubel

„Valószínűleg a rubelben történő fizetés nyilvános megtagadása és a szállítások későbbi leállítása azt a célt szolgálja, hogy Oroszországot megbízhatatlan gázszolgáltatóként mutassák be az Egyesült Államokból származó LNG-ellátással szemben. Pontosan ezt a célt kívánta elérni az Egyesült Államok az Északi Áramlat 2 blokkolásával, bár az LNG-átállás potenciálisan csak hosszú távon valósítható meg” – fogalmaz Hajkov.

Az elnök ezután említést tett arról, hogy több európai ország is hajlandó rubelben fizetni, és többen is nyitottak már számlát a Gazprombanknál.

Erről is megvan a maga véleménye Hajkovnak, így fogalmaz:

„Ez arra utal, hogy minden politikai nyilatkozat ellenére a gazdasági pragmatizmus veszi át az uralmat, és Európa továbbra is vásárolni fogja az orosz gázt.”

Európa már évek óta bort iszik és vizet prédikál…

De most mintha a saját csapdájába szaladt volna bele.

Ajánlott Cikkek