Hírek

Mioritikus ga(rá)zdaság – ezúttal nagyban!

Hihetetlen találékony az a népség, aki a pénz használatát még csak tanulja. Ötletekben nincs hiány, és persze a cserekereskedelem virágkorát éli! De nem ám abban az elmaradott formában, mint ahogy az ősember; manapság hurkát, kolbászt, meg pléh-lemezt politikusokra lehet cserélni. Nagy előrelépés ez a mammut-tokaszalonna után!

Costel Alexe, a lemezlovas

Ezúttal Costel Alexe, az Orban-kormány volt minisztere került a DNA célkeresztjébe, ő 22 tonnányi ajándékot kapott, és – itt a lényeg! – mindjárt fel is találta a szolgáltatószektort… Mert ő bizony nem csak magát adta (kinek kell egy kiszuperált román képviselő???), hanem mindjárt ki is állította az „üzleti partner” számára az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó engedélyt! A 22 tonna vaslemez tehát bizonyítható üzleti hasznot hozott még úgy is, hogy el se kellett adni!

Na, ez ám az igazi nagy biznisz! Ha belegondolok, nagy szerencse, hogy nem állati ürülékfeldolgozóval ütötte nyélbe élete üzletét, mert bizony a szomszédok a 22 tonna disznó-trágyát bizony megorroltál volna…  😊 A lemez viszont szagtalan valami, és ugyan kinek árt, ha van pár tonna belőle a sufniban???

Remeş, a hurkakirály!

Persze voltak komoly tanítómesterek, önmagától egy román képviselő nem találhat ki ilyen tökéletes mioritizmust… Ott van mindjárt Decebal Traian Remeş nevű „úriember” is, aki 2007-ben, mezőgazdasági miniszterként 15 ezer euróért és egy jó adag májas hurkáért cserébe három év letöltendőt kapott. Végül is nincs gond fűtésre meg ételre…

Toni Grebla: struccpolitika

De a legnagyobb lángelme mégis Toni Grebla, a volt alkotmánybíró, akit többek között nyolcvan darab struccal fizettek le. Amikor luxusautót, és mobiltelefont kapott le is bukott azonnal, mert – mivel nem látott még ilyet… – Bukarest belvárosában egész feltűnő volt a nyolcvan struccal megrakott AMG Merci, pedig ő csak a telefonvezetéket kereste, mert az új mobillal fel akarta hívni a „partnert”, hogy megköszönje azt a fura traktort, meg a rohadt nagy csirkéket!

Ajánlott Cikkek