Erdély Foci Hírek Sport

Miriuță László újra Nagybányán!

Az egykori magyar válogatott játékos sokakat meglepett, amikor a harmadosztályban szereplő Nagybánya csapatához szerződött – ezúttal technikai igazgatóként. Már korábban is szóltak hírek érkezéséről, mert szurkolók körében éles tiltakozást váltott ki a jelenleg is posztján lévő Dorin Toma, vezetőedző.

Ennek oka az lehet, hogy korábban több helyen is olyan etikai jellegű vétségeket sejttettek akkori kenyéradóik, ami miatt meg kellett szüntetniük együttműködésüket. Nincs róla pontos információ, de innen-onnan azt hallani, hogy a játékosokat kevésbé edzette, mint inkább menedzselte – persze szép summáért cserébe, ami aztán hiányzott a klub költségvetéséből.

Erről talán Révész Attila, a Kisvárda vezetője tudna többet mondani, de – mint azt megszoktuk tőle – olyan információk soha nem mennek ki a klubból, amit ő nem akar. Ez sok esetben nem is baj, de máskor meg nem ártana tisztavizet önteni a pohárba, mert az is könnyen lehet, hogy egyes edzőket, játékosokat alaptalan vádaskodás ér (helyesebben csak sejtetések vannak, amit aztán könnyű tovább gondolni).

Miriuță László – az edző

De maradva Miriuță új szerződésénél, azt tudjuk, hogy három és fél évre írt alá,

a feladat pedig nem más, mint a másodosztályba juttatni a csapatot, hogy aztán onnan majd megnyíljon a lehetőség az élvonalba kerülésre is.

Ehhez minden bizonnyal valamit a város is áldozni fog, hiszen a mostani költségvetése mindezt nem tenné lehetővé, ugyanakkor természetes, hogy a pénz mellett a jó szakmai munka sem kerülhető meg.

Most minden esetre úgy tűnik, hogy a frissen kinevezett technikai igazgató garanciákat kapott Cătălin Cherecheș polgármestertől, hiszen új támogató, vagy tulajdonos – legalábbis átalunk ismerten – nincs, és kérdésünkre a helyi viszonyokat jól ismerők sem tudtak ilyenről. Miriuță minden estre hosszú távú építkezésről beszél, egy olyan munkáról, aminek a végén már igazán profi csapatként tekinthetünk a Nagybánya csapatára.

Persze a beköszönés mindig szép, tervek mindig vannak, az pedig, hogy mi teljesül, és mi nem, majd idővel kiderül. Kíváncsian várjuk, hogy újdonsült pozíciójában mire lesz képes az egykori magyar válogatott játékos Nagybányán.

Ajánlott Cikkek