Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Mit szednek az ukrán politikusok?

Vagy mit isznak? Nem tudni, de annyi blődséget hordanak össze tik-tok „sztárokat” megszégyenítő igyekezetükben, hogy valahogy ott tudjanak maradni a címlapokon… Denis Smihal miniszterelnök arról delirál, hogy Ukrajna Európa „gáz páncélszekrényévé” válhat, Dmitro Kuleba külügyminiszter pedig az üzeni Putyinnak, hogy az orosz vezetőnek ne költsön milliókat a háborúra, hanem „országa jólétének javítására kell koncentrálnia”.

Borítóképen: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (forrás: Пресслужба МЗС України via commons.wikimedia.org, szerző: Едуард Крижанівський)

A páncélszekrényt általában olyan helyen szokás elhelyezni, ahol magasfokú a biztonság, a kulcsot pedig olyan személyre bízzák, aki minden körülmények között megvédi a benn tárolt értékeket, és mindenkor a szekrény tulajdonosának érdekei szerint cselekszik. Nos, Ukrajna több esetben bizonyította, hogy se nem biztonságos hely – most különösen nem! -, se nem jó őrzője a kulcsoknak…

Ugye emlékszünk még, hogy a rendszeres elszámolási viták miatt korábban többször is gázhiány volt? Ugye az megvan, hogy Ukrajna megcsapolta a gázvezetékeket, amikor azok Európa irányába szállították a gázt?

Ezt nem is érdemes tovább boncolgatni, hiszen amit Smihal mondott a Parlamentben mondott pontosan rávilágít arra a szereptévesztésre, amiben az ukrán vezetők szenvednek. És akkor jött Dmitro Kuleba, aki pedig tanácsokkal látta el Putyint. Van ott baj! Tanácsot adni önmagában nem egy nagy történet, de az már igen, hogy ki ad tanácsot, és kinek…Nézzük csak meg kicsit alaposabban;

Ukrajnában a nettó átlagbér 300 euró volt 2020-ban, míg Oroszországban 500… Az igaz, hogy 2020-as adatokat néztünk, de a helyzet azóta sem változott sokat!

Ha már tanácsot ad valaki, akkor az éppen Putyin lehetne, hiszen a majd’ kétszeres átlagos orosz jövedelem (ami tény, hogy nem egy hatalmas összeg!) okán inkább Ukrajnának kellene állampolgáraira költenie.

Van ám még más is; az orosz állam a magánszemélyek jövedelmét kisebb mértékben adóztatja, mint az ukrán. Van még kérdés? Ha lenne elmondjuk, hogy míg Ukrajnában az egy főre jutó nemzeti össztermék 12.377 dollár, addig Oroszországban 26.456. Az ukrán adattól csak Koszovó és Moldova produkál rosszabb adatokat, Oroszország viszont az Európai Unió tagja, Horvátország szintjén teljesít.

Sajnos nem tudtuk meg mi lehet az a tudatmódosító szer, amit szednek, de hatásos, az biztos…

Ui.:

Magyarország 31.008 dolláros egy főre jutó nemzeti össztermékével gyakorlatilag befogta Portugáliát, Lengyelország pedig le is hagyta, „bezzegék” viszont jó 10%-os lemaradásban vannak…

A hírek forrása a karpatinfo.net:

Ajánlott Cikkek