Hírek

Most akkor lesz ellentámadás? Vagy inkább folytatódik a „hátrálós” sikerpropaganda?

Irina Verescsuk Ukrajna miniszterelnök-helyettese bejelentette a Donyeck terület Kijev által ellenőrzött részének lakóinak kötelező evakuálását.

Borítóképen: Ukrajna – Donyeck terület (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: KUDÁK, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Úgy gondolom, hogy ez minden felnőtt családtag felelőssége. Donyeck térségében 52 ezer gyerek él, evakuálni kell őket, nem szabad télen életveszélynek kitenni hő, fény, fűtési lehetőség nélkül… Minimum 200-220-ról beszélünk ezer polgárunk” – mondta Verescsuk.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: ha valaki ennek ellenére megtagadja az evakuálást, alá kell írnia egy dokumentumot, amely megerősíti, hogy tud egy ilyen döntés következményeiről, és „személyes felelősséget visel az életéért”. Ismeretes, hogy a kiürítést még tél előtt be kell fejezni.

Értjük a kommunikációt, és értjük azt is, ami mögötte a valóság. Azok, akik oroszoknak vallják magukat, és inkább Oroszországban szeretnének élni, mintsem Ukrajnában, azok nyilván jobbára maradni szeretnének.

Ez az akció tehát alkalmas arra, hogy szétválogassa a magukat ukránnak vallókat az oroszoktól, akik pedig ott maradnak, ahol most is élnek, azokért később semmilyen felelősséget nem vállal a kijevi vezetés!

Csak azt tudnánk, hogy mi a fészkes fene van azzal az ellentámadással, ami a nyugati sajtó szerint máris megkezdődött…

Ugyanis, ha van, vagy lesz ilyen, akkor – ha kicsit is bíznak magukban az ukránok – nincs szükség ilyen kötelező jellegű kiürítésre!

Erős a gyanú, hogy semmiféle ellentámadás nem lesz…

Ajánlott Cikkek