Vélemény Vélemény-cikkeink

Most akkor mi van, ki hazudik???

Az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov gondolatait osztotta meg a minap a Financial Times. A legtöbben azt a kijelentést emelték ki a cikkből, miszerint a védelmi miniszter azzal vádolja Németországot, hogy akadályozza Ukrajna felfegyverzését, ugyanakkor mi valami egészen mást találtunk, ami véleményünk szerint sokkal fontosabb!

„Még mindig építik az Északi Áramlat–2 gázvezetéket, miközben akadályozzák, hogy védelmi fegyvereket szerezzünk be. Ez nem fair.”így Reznyikov.

Ez csak a szokásos mantra, amihez azért van némi hozzáfűznivalónk. Vajon ki, és mi mondja meg, hogy Oroszországnak Ukrajnán keresztül KELL szállítania a gázt Európa irányába? Vajon az oroszok nem teljesítették túl a szerződésben vállalt tranzit-mennyiséget? De bizony…

Szót sem érdemel, inkább nézzük azt a kijelentést, ami nem először hangzik el, a kijevi cirkuszi társulat rendre ellentmond annak a nyugati propagandának, ami már nem csak a csapból folyik, de lassan a budiból is feltör! Igen, igen, az agresszor Oroszország meséjéről van szó! Reznyikov – némileg meglepő módon – sokadszor mondja el Kijev következő véleményét:

„Moszkva 175 ezer katona elszállásolására épített tábort az ukrán határ közelében, ezek jó részét mindeddig nem vették igénybe.”

Ugye mennyire más ez, mint amit Biden propagandistái és kritikátlan seggnyalói terjesztenek? Innen nézve ugye világos, hogy az Európai Unió szankciós fenyegetései csak a képmutató szófosás súlyos változatai?

Könnyen lehet, hogy az Unió motivációja nem más, mint, hogy Biden-éknek megfeleljenek azzal, hogy visszhangozzák propagandájukat, és olyan szankciókat ordítanak Moszkva arcába, amelyek bevezetésének feltételei soha nem teljesülnek!

Nem vehető komolyan például a nemzetközi fizetési rendszerből történő kizárás, hiszen azzal – ha Moszkva azonnal nem is zárná el a gázcsapot! – egy csapásra bedőlne Európa gazdasága! Igen, mert annak igen kicsi a valószínűsége, hogy bőröndökbe szállítanák a pénz, amit a gázért kell fizetni! Ha pedig nincs pénz, nem gáz sem…

Talán más a motiváció, minden esetre a fentiekből egyértelműen kiderül; az Egyesült Államok és Ukrajna háborút szeretne, Európa, és Oroszország pedig nem.

Az Egyesült Államoknak sok pénzt megér, ha kirobban egy háború Európában, mert újabb így évtizedekre lemaradásba kerülne a kontinens, és újabb évtizedekig lehet atyáskodni felette. Az ukránoknak egy a lényeg, hogy megteremtsék azt a soha nem volt Ukrajnát, ami elképzelnek maguknak. Ezért bármit hajlandók megtenni, de pontosan tudják, hogy hadi képességeik nem érik az az orosz potenciál 10%-át.

Európa pedig tudja, hogy szüksége van az orosz energiahordozókra, Oroszországnak pedig Európa pénzére számít.

Gyorsan jegyezzük meg, hogy a kínai kapcsolat egyre erősebb, így Oroszország Európától való függése egyre lazul minden nappal, amikor a két ország között rohamtempóban bővítik a szállítási kapacitásokat! De most – pusztán a józan ész segítségével – nézzük meg, hogy a Biden-féle propagandagépezet hazudik, vagy az ukrán vezetés?

Az Egyesült Államoknak egyértelmű érdeke, hogy szítsa a feszültséget, hiszen így igazolni tudja, miért támogatja Ukrajnát, és ezzel szövetségeseit is rá tudja venni a támogatások fokozására.

Igen ám, de az ukránoknak miért lenne érdeke, hogy kisebbítse az orosz fenyegetést? És ezt éppen akkor, amikor azon munkálkodnak, hogy minél gyorsabban minél nagyobb katonai potenciált építsenek fel!

Nos, nem kétséges, az orosz fenyegetés csak egy mese, egy olyan propaganda-fogás, ami arra épít, hogy amit sokszor hallunk a sajtóban, azt egy idő után tényként elfogadjuk, akár igaz, akár nem…

Egy állítás mögötti igazságot nem keresünk, ha tényként elfogadtuk valamit, miért is tennénk? Nos, azért, mert ha nem vagyunk kritikusak, és minden sz@rt betömünk a szánkba, amit csak feltálalnak, birkává válunk egy olyan világban, amire semmiféle hatásunk sincs!

Ajánlott Cikkek