Hírek

Most már tényleg felelősen kellene fellépni!

Igeor Konasev az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy ismereteik szerint több, Ukrajnával szomszédos állam reptereit is használja az ukrán légierő. Ez pedig – mint mondta – úgy is értelmezhető, hogy ezek az országok beavatkoznak a konfliktusba. Ne feledjük, ezek NATO tagállamok (feltehetően Romániára és Lengyelországra célzott), ami rettenetesen nagy kockázatot jelent, hiszen, ha területükre is kiterjednek a harcok, az a NATO azonnali belépését jelenti.

Borítóképen: A NATO tagországai és Ukrajna (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Patrickneil and Донор, licenc: CC BY 3.0)

A Nyugat – értjük alatta a NATO-ragországokat – véleményünk szerint nem jár el felelősen, amikor kétarcú politikát folytat! Egyrészt a harcok felfüggesztését követeli, másrészt viszont önkétesekkel, és most – legalábbis az oroszok szerint – NATO-tagországok területén lévő repülőterekkel, és persze fegyverszállítmányokkal is segít.

Talán a fegyverszállítmányok jelentik a legkisebb problémát, mert csúcstechnológiás eszközöket nem mer odaadni senki, hiszen azok orosz kézre kerülését senki nem szeretné, ugyanakkor az önkéntesek és a repülőtér-használat már olyan határterületek, amelyek minimum vitára adhatnak okot…

Felelősebb magatartásra lenne szükség, mert most nagyon rossz irányba mutatnak ezek a lépések…

Ajánlott Cikkek