Hírek

Moszkva a civilek evakuálására szólította fel az ukrán fővárost

Sajnos az őrület tovább folytatódik. Moszkva a civilek evakuálására szólította fel az ukrán fővárost.

borítókép illusztráció :https://commons.wikimedia.org Készítő: Mstyslav Chernov/ UnFrame.Heavy snow fall on Kiev as the city prepares for the predictably violent attack from the police. December 9, 2013.

Az orosz védelmi minisztérium felszólította az ukrán civileket, hogy meneküljenek el Kijevből. Ezt úgy tehetik meg, hogy az autópályán a fővárostól 20 km-re délnyugatra fekvő Vaszilkov felé mennek – áll a hétfői közleményben, amely szerint  „ez az irány nyitott és biztonságos”.

A minisztérium hozzátette, hogy Oroszország „csak katonai objektumokat támad” , és ragaszkodott hozzá, hogy a polgári lakosságot ne veszélyeztesse. 

A felhívás hétfőn érkezett, amikor az ukrán és az orosz delegáció béketárgyalásokat kezd Fehéroroszországban. Volodimir Zelenszkij elnök kijevi nyilvános beszédében kijelentette, hogy alacsony elvárásai vannak a tárgyalásokkal szemben. Országa nem kívánja megadni magát – tette hozzá.

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere vasárnap azt mondta az AP-nak, hogy a várost teljesen bekerítették az orosz csapatok, de később visszalépett az állítástól. Az ukrán kormány korábban lőfegyvereket osztott ki civileknek, katonai gyakorlattal rendelkező bűnözőket bocsátott ki a börtönből, és felszólította az embereket, hogy készítsenek gyújtóbombákat az orosz csapatok elleni harchoz.

rt.com

Ajánlott Cikkek