Hírek

Moszkva látnia akarja Szlovákia és a balti államok nagyköveteit – bekérette őket

Új divat lett úrrá Európa politikusain kormányain. Valahogy divat lett megismerni országaik nagyköveteit. Most éppen Moszkva volt soron és az orosz külügyminisztérium gondolta elbeszélgetne a szlovák és a balti országok Lettország, Litvánia és Észtország nagyköveteivel .

Erről kedd este tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget az orosz diplomáciai tárca, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna.

A három baltikumi ország pénteken jelentette be, hogy kiutasít négy orosz diplomatát, akik tevékenységét a státusával összeegyeztethetetlennek ítélte. Csütörtökön Szlovákia közölte, hogy nemkívánatos személynek minősített három orosz külképviseleti alkalmazottat, és az intézkedés a Csehország iráni szolidaritás megnyilvánulása.

Prága április 17-én azzal vádolta meg Moszkvát, hogy felelősség terheli a vrbeticei hadianyagraktárban 2014-ben történt robbanásért, és kiutasította az orosz nagykövetség 18 munkatársát, akiket hírszerzőknek minősített. Oroszország válaszul nemkívánatos személynek minősítette a fővárosában működő cseh diplomáciai képviselet 20 munkatársát.

mti

Ajánlott Cikkek