Hírek

Műbalhé – jól előadva

Hangzatos címekkel jelentek meg hírek a napokban, amiket máris a Fehéroroszország által végrehajtott gépeltérítésre adott európai reakcióként állítottak be, így; Németország kitiltotta az orosz repülőgépeket, vagy; Németország bekeményített, kitiltotta légteréből az orosz utasszállítókat.  A fehérorosz eseményeknek van köze az ügyhöz, de nem kell belelátni olyat, ami nincs benne!

Borítókép: Fligthradar 2021.06.03, 10:30 – Érdekes, hogy inkább Ukrajna a “repülési fehérfolt” (forrás: flightradar24.com)

Add tovább!

A történet közel nem olyan nagy szenzáció, de jól mutatja a kommunikáció működését. Ugye mindenki ismeri a játékot, amikor egy információt kell a másik fülébe súgni, majd az tovább adja a következőnek, és aztán ő is megsúgja valakinek, és a végén, amikor elhangzik az utolsótól az információ, kiderül, hogy az eredeti tartalom valami egészen más volt… De van ennek a játéknak egy másik változata is, ahol minden átadó kicserél egy szót. Nos, ebben az esetben nagyon vicces „megfejtések” adódnak, de vegyük észre, ez a technika a sajtóban kifejezetten célzottan alkalmazva komoly károkat okozhat!

Jöjjön tehát a történet. Az oroszok még 2020 márciusában – a koronavírus-járványra való hivatkozással – felmondták a németekkel kötött a menetrend szerinti utasszállító járatok közlekedését szabályozó megállapodást. Ezt felváltotta egy havonta megújítandó megállapodás, amit mindig a járványhelyzetnek megfelelően módosítottak.

Miután azonban a Fehéroroszország elkerülésére kötelezett európai légitársaságok most más útvonalakra kérnek engedélyeket, az orosz hatóság, aki ezeket feldolgozza egyszerűen bedugult. Így nem került időben megújításra a havi megállapodás, ami ilyen módon felmondásnak minősül, így válaszul a németek is hasonlóan cselekedtek.

Egy nap alatt viszont tisztázódott a helyzet, és most már zavartalanul közlekedhetnek a járatok a két ország között. Minden esetre jó előadás volt, csak – így utólag! – nem túl hiteles.

Ui.:

Csak egy megjegyzés: az Északi Áramlat 2 folytatásának lehetőségét most megkapó felektől eleve furcsa volt a lépés…

Ajánlott Cikkek