Hírek

Musk 10 milliárd dollárt veszített a szexuális zaklatással kapcsolatos vádak miatt

Elon Musk , a Tesla vezérigazgatója 10 milliárd dollárt veszített egy nap alatt a Markets Insider szerint . Ennek oka az ellene felhozott szexuális zaklatás vádja volt.

A Bloomberg Billionaires Index szerint vagyona május 19-én körülbelül 212 milliárd dollár volt. A vádak miatt Musk nettó vagyona 201 milliárd dollárra csökkent. Így az év eleje óta több mint 69 milliárd dollárral lett szegényebb a vállalkozó. Ez részben annak tudható be, hogy a Tesla árfolyama esett.

Az értékpapírok értékének esése felgyorsult, miután Musk azt mondta, 44 milliárd dollárért megveszi a Twittert. Egy nappal az üzlet bejelentése után a Tesla részvényei több mint 12 százalékot zuhantak.

Májusban a SpaceX légiutas-kísérője szexuális zaklatással vádolta meg a milliárdost. Az áldozat elmondása szerint, hogy az eset 2016-ban történt egy londoni repülőút során. Musk behívott egy meg nem nevezett légiutas-kísérőt a szobájába, hogy masszázst adjon neki. A lány elmondása szerint az üzletember levetkőzött előtte, és dörzsölni kezdte a lábát. Azt is felajánlotta, hogy vesz neki egy lovat ajándékba a szexuális kapcsolatért cserébe, de a stewardess visszautasította.

Ennek eredményeként a SpaceX felmondási szerződést kötött vele. A lány 250 ezer dollárt kapott cserébe azért az ígéretért, hogy nem indít pert.

Ajánlott Cikkek