Vélemény Vélemény-cikkeink

„Nagy hiba Donbászon folytatni az életedet”

Mint azt pontosan tudjuk, Volodimir Zelenszkij nagy barátja a nemzeti kisebbségeknek, különösen pedig az oroszokkal ápol jó viszonyt. Most atyai jótanácsként Oroszországba küldi őket… Miért gondoljuk, hogy mindezt tényleg baráti alapon mondta? Mert a híresen érzékeny Nyugat mindezt rendben lévőnek találja. Így élünk a gyanúperrel, hogy magyar testvéreink Kárpátaljáról történő „eltanácsolása” is megfelel az úgynevezett európai normáknak…

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatása a Donbasszban állomásozó ukrán hadsereg csapatainál 2021. február 21-én (forrás: EUROPRESS/Ukrainian Presidency/Handout/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)

Érdekes ember az ukrán elnök, mert ha Donbászt (és a Krímet) Ukrajna részének tekinti, akkor most ukrán állampolgárokat küldött el melegebb (vagyis hidegebb…) éghajlatra. Ez most még csak verbális fenyegetés, de tudjuk, hogy a szavak után következnek a tettek, mint ahogy az Kárpátalján is történt feliratok, és robbantás formájában is. Mégis, mit képzel ez a paprikajancsi???

Pont azt, amit megengednek neki… És mivel neki mindent (is) lehet – hiszen a cél szentesíti az eszközt… – minden olyat meg is tesz, amit egy kulturált országban senki nem tenne meg! De hol van ettől az erkölcsileg lezüllött vezetéssel megvert ország? Hát messzebb nem is lehetne… De mit is mondott ez a „filmsztár”, idézzük fel pontosan!

„Még egyszer: haza vagy vendég. Úgy vélem, ha te Donbász megszállt területén élsz, és úgy gondolod, hogy <<helyes az ügyünk, nekünk Oroszországhoz kell tartoznunk, mert oroszok vagyunk>>, akkor nagy hiba Donbászon folytatni az életedet.”

Innen már csak egy lépés, hogy aztán a határra szállítsák az oroszokat, vagy ha nincs elég jármű, akkor máshova… Szerencsére nekünk nem kell félnünk, mert a kárpátaljai magyarok egyre nagyobb számban dolgoznak Magyarországon, így jó adóbevételi forrást jelentenek.

Azért időnként Kárpátaljára vezénylik azokat, akik még a kormánynál is elvakultabb nacionalisták (ez azért teljesítmény!), hogy robbantással, feliratokkal, masírozással tudassák, nem szívesen látják ott azokat, akik több, mint ezer éve a terület valódi birtokosai.

Ja, hogy az utóbbi 100 évben mindig más ország neve van kint a hivatalokon? Ugyan már, múló állapot – mint tudjuk… A kő marad! De azért ez a mostani nacionalista árhullám már igazán leszaladhatna!

Ajánlott Cikkek