Hírek

Nagyot szólt az “István a király” Sepsiszentgyörgyön

  A székelyföldi nagyprodukció – melyre zsúfolásig megtelt a Sepsi Aréna – a magyar és a székely himnusszal zárult. Utóbbinak először hangzott el a szimfonikus zenekarra hangszerelt változata.

   A csütörtökön tartott nyilvános főpróba és a péntek esti bemutató után még négy alkalommal állt közönség elé a produkció mintegy 250 előadója. Valamennyi elsőadásra már július végén elkeltek a jegyek.

   A péntek esti bemutatón élőben zenélt a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lépett fel.

   Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jött létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.

   A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő volt a produkció zenei igazgatója is. Az előadást Orza Calin rendezte. 

erdely.ma

Ajánlott Cikkek