Hírek

Nebeznya: Oroszország a nyomozás befejeztével átadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának anyagokat az ukrajnai biolaboratóriumokról

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendelkezésére bocsátja az ukrajnai biolaboratóriumok munkájának kivizsgálásához szükséges adatokat, amikor a gyűjtésük nyomozásuk befejeződik. Ezeket kérte képviselője a szervezetben, Vasyl Nebenzya . Május 13-án, pénteken elmondott szavait a TASS idézi .

Az Orosz Föderáció állandó képviselője azt is megjegyezte, hogy az Egyesült Államok szándékosan blokkolja a biológiai és mérgező fegyverekről szóló egyezmény rendszerét.

Nebenzya szerint Moszkva megerősítette, hogy a merefai laboratórium amerikai tudósai potenciálisan veszélyes biológiai gyógyszereket teszteltek a harkovi 3. számú pszichiátriai kórházban . Hasonló kísérleteket végeztek egy elmegyógyintézetben a harkovi régióban lévő Strelechie faluban.

Április végén jelentették, hogy az Oroszországi Nyomozó Bizottság (TFR) azonosította azokat az amerikai állampolgárokat, akik részt vettek az ukrajnai biológiai laboratóriumok létrehozásában. Különösen az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának képviselőiről és az amerikai vállalkozókról beszéltek . Azt is tisztázták, hogy az országban a biológiai fegyverek elemeinek létrehozására irányuló tudományos fejlesztések körülményeinek vizsgálatát jelentették a TFR elnökének , Alexander Bastrykinnek .

Az Egyesült Államok titkos katonai-biológiai tevékenysége Ukrajnában Oroszország február 24-én kezdődött különleges hadművelete során vált ismertté.A

Ajánlott Cikkek