Erdély Hírek

Nem adják ki Romániának Daniel Dragomirt aki szerint titkosszolgálati eszközökkel „gyártották” a székely „terroristák” ügyét?

boritókép:Daniel Dragomir

Érdekes információkkal szolgálhatna ha egyszer igazi bíróság elé állítanákDaniel Dragomirt. Korrupció titkosszolgálati eszközökkel való manipulálás. Sok kérdés tisztázatlan, de a számunkra legfontosabb, hogy Beke István úgy van börtönben , hogy nem volt ellen 100% megbízható bizonyíték. A foter.ro cikke.

Nagyon nem megy ez a román hatóságoknak Daniel Dragomir ügyében.Valahogy semmi sem akar összejönni a román hatóságoknak a korrupció miatt elítélt egykori hírszerző, Daniel Dragomir ügyében: miután még az ítélethozatal előtt meglépett az országból, így nem lehetett bebörtönözni, most az is kiderült, hogy közel egy évvel a tavaly júniusban meghozott ítélet után sem hajtották be rajta azt az összeget, amelyet kenőpénzként kapott.

Pedig nem kevés pénzről van szó: több mint kétmillió lejről. Az adóhivatal azonban csak annyit tudatott egy szűkszavú közleményben, hogy

az elítélt nem fizetett önként, és végrehajtás útján sem hajtották be a pénzt.

Mindezt annak ellenére, hogy a korrupcióellenes ügyészség még 2015-ben zárolta a család vagyonát, benne egy bukaresti lakással és egy Porsce Cayenne márkájú gépkocsival. Dragomirt három év tíz hónap szabadságvesztésre ítélték. Azonban már előre sejtette, mi vár rá, ezért még idejében elhagyta az országot. Vannak olyan értesülések, amelyek szerint autóval menekült, és Nagylaknál, Magyarország irányában lépte át az országhatárt.

A volt hírszerző tisztet azzal vádolták meg, hogy a 2012-2013-as időszakban, amikor még a SRI terrorellenes osztályán tevékenykedett,

feleségével együtt több mint kétmillió lejt kapott egy Romániában tevékenykedő libanoni üzletembertől annak fejében, hogy közbenjárjon az érdekében az adóhivatalnál és a pénzügyőrségnél.

Emiatt befolyással üzérkedésért, pénzmosásért és okirat-hamisításért ítélték el. Dragomir az a kijelentéseivel a SRI illetékeseinek számos kényelmetlen pillanatot szerző volt hírszerző, aki többek között azt mondta: titkosszolgálati eszközökkel „gyártották” a székely „terroristák” ügyét és más terrorvádakat is. Többek között azzal fenyegetőzött, hogy leleplezi,

ki épített be embereket a magyar közösség megvádolt tagjai közé a Beke István-ügyben, ki hamisított hangfelvételeket és hogyan gyártott terroristákat.

De arról is beszélt, hogy a SRI politikusokat és újságírókat is lehallgatott. Dragomir idén februárban váratlanul feladta magát az olaszországi Bari városában, de azóta sem adták ki Romániának.

forrás: foter.ro

Ajánlott Cikkek