Hírek

Nem esett messze az alma a fájától – Börtönbe megy Basescu lánya?

Nem meglepő, hogy a Magyarság nyakára ültetett minden történelmi alapot nélkülöző országok, mint a Felvidéken sanyargató úgynevezett Szlovákia és az árulást ipari tevékenységgé alakító Romániában egymás után vonulnak börtönbe a volt vezetők. A becstelenségen hazugságon alapuló mesterségesen létrehozott államok nem életképesek és ahogy fogy az őket segítő nyugati szövetségesek ereje, lassan felszínre kerül az igazság.

Nemrég Szlovákiában indultak vizsgálatok és borultak ki a szekrényből a csontvázak, mert a helyi sajtó szerint a nemzetközi maffia pénzelte a politikai hatalmat. Most az Erdélyt sarcoló és azt gazdaságilag kizsigerelő volt román kormányfő lánya kerül nagy valószínűség szerint rács mögé.

Többrendbeli pénzmosásért és megvesztegetésre való felbujtásért letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a bukaresti táblabíróság kedden Ioana Basescu közjegyzőt – Traian Basescu volt államfő lányát – és Elena Udrea volt turisztikai minisztert egy illegális kampányfinanszírozási ügyben.

Elena Udreára halmazati büntetésként nyolcéves, Ioana Basescura pedig ötéves szabadságvesztést szabott ki a bíróság. A volt államfő lányát és politikai védencét 2017-ben állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA), azzal vádolva őket, hogy – több bűntársukkal együtt – 2009-ben törvénytelenül gyűjtöttek kampánypénzeket az akkor tisztségben lévő elnök újraválasztása érdekében.

Az ítélet ellen a legfelsőbb bíróságnál lehet fellebbezni.

Ajánlott Cikkek