Hírek

Nem kell a városvédő lengyel király szobra Bécsnek

Nem kívánja felállítani Bécs városa az 1683-as, oszmánok felett aratott történelmi győzelem egyik irányítójának – Sobieski János lengyel királynak – a szobrát a Kahlenberg-hegyen. Az osztrák illetékesek szerint – noha 2013-ban már született megállapodás az ügyben – az emlékmű sértené az Ausztriában élő törökök érzékenységét. A szobor felállítását kezdeményező bizottság most úgy döntött, kivár, és addig vándorkiállításként utaztatja az alkotást Lengyelországban – írja a hirado.hu.

Borítóképen: Sobieski János lengyel király szobra a párkányi csata 325. évfordulóján (Alkotók: Győrfi Lajos, Varga Imre, Bácsi Lajos) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Pas-6, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Ide vezet a nyugati hülyeség! Gondoljunk csak bele;

Vajon annak idején nem „sértette érzékenységét” azoknak a népeknek melyeket leigázott az Oszmán Birodalom, ami Budán is 150 évig uralkodott?

A válasz voltaképpen az, hogy sértette, de nem csak az érzékenységét, hanem ezer meg ezer szám az életét sértette, olyannyira, hogy annak a rengeteg életnek vége is szakadt! Akkor most miért érzékenykednek?

Hacsak nem az van, hogy a beltenyésztett bécsi politika ilyen finnyás, és nem az van, hogy egy kicsit sem büszkék rá, hogy külső segítség kellett a megmentésükhöz!

Cserébe persze a későbbiekben Közép-Európa nagy részét beolvasztották birodalmukba…

Ez az „érzékenység” csak egy máz, a mondvacsinált valami, ami egyébként senkit nem érdekelne, ha felkent hívei nem kampányolnának mellette folyamatosan!

Ajánlott Cikkek