Vélemény Vélemény-cikkeink

Nem kell ellenőrzés! A zsinagóga meg ég…

Már nem csak Európában, hanem Amerikában sem fontos, hogy ki érkezik bevándorlóként az országba! Joe Biden hamarosan lehetővé teszi, hogy a zöldkártyával rendelkező legális bevándorlók esetében ne kelljen névellenőrzést végezni. Ez immár a második lépése a kormányzatnak, korábban már eltörölt egy éppen bevezetni kívánt biometrikus azonosítási eljárást. Közben pedig Ulmban egy rendőr szemtanúja volt egy zsinagóga felgyújtásának… Tényleg nem kell ellenőrzés?

Nem igazán érthető, hogy mi a cél, amikor emberek tömegeit engedik be Európába és az Egyesült Államokba – mindezt úgy, hogy nem ellenőrzik őket, így soha nem tudhatjuk, mikor lesz támadás áldozata egy-egy vallási intézmény, vagy épp mikor hajtanak végre sok áldozatot követelő terror-támadást! Ha Afganisztánban évekig kellett a terroristák ellen harcolni, vajon Dallasban, vagy New York-ban, vagy mondjuk éppen Ulmban miért nem kell?

Valószínűleg hasonló gondolatok foglalkoztatták átfutottak Robert Law-t, a Bevándorlási Központ szabályozási és politikai igazgatóját, amikor felháborodásában a közvéleményhez fordult. A Bevándorlási központ web-oldalán megjelenő írásában azt állítja, hogy az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálatával (USCIS) érkező források jelezték;

A Biden-adminisztráció az amerikai állampolgárság megszerzésére jelentkező legális bevándorlók szokásos FBI névellenőrzési folyamatának elvetését tervezi.

Jelenleg minden amerikai állampolgárért folyamodó legális bevándorlónak át kell esnie az FBI névellenőrzési folyamatán, ahol az FBI univerzális indexével szemben keresést folytatnak annak megállapítására, hogy külföldi állampolgár nem szerepel az ügynökség bűnügyi adatbázisában.

Mindez úgy történhet meg, hogy a USCIS éppen bevezetni készült egy biometrikus azonosítási rendszert, mert a névellenőrzés elavult, így pontossága ma már nem elég a rovott múltú egyének kiszűrésére. Law szerint;

„Csalásnak és kizsákmányolásnak teszik ki az országot, valamint a közbiztonsággal és a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggályokat is felvet.”

Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy miért fontos az azonosítás, hiszen 911 pontosan megmutatta hova vezet, ha nem elég éber a figyelem! De nem menjünk ilyen messzire, sajnos Európában most sokkal inkább veszélyes a helyzet, hiszen Biden-ék intézkedése csak azokra vonatkozik, akik legálisan szeretnének bejutni az országba, az illegális bevándorlókkal szemben most is keményen fellépnek.

Európában viszont nincs ilyen. Azok, akik migránsként, vagy bevándorlóként érkeznek, nagy többségében valójában illegális úton/módon érkeznek meg, a legális bevándorlók aránya elenyésző! Nem csoda, ha zsinagógákat, templomokat gyújtanak fel, vagy éppen tömegbe hajtva követnek el terrorcselekményeket olyan személyek, akikről addig azt sem tudtuk ki…

Ha utólag megtudjuk, az meg már senkin és semmin nem segít!

Ajánlott Cikkek