Hírek

Nem most lesz vége a Homonnay ügynek – Az ellenzék már összeesküvés-elméleteket gyárt

Nem nyugszanak a a kedélyek Homonnay Gergely ellenzéki provokátor  véleményformáló halálával kapcsolatban. Mint mi is írtuk az eszméletlen magyar ellenzéki liberális aktivistára szombaton egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a szórakozóhely egyik alkalmazottja, aki azonnal segítséget hívott. A tragikus hírről beszámoló első olasz cikkek szerint szívmegállás okozta az író halálát, aki valószínűleg máshol ünnepelte az újévet, majd a barátainak posztolt az Instagramon.

A Repubblica.it hétfő délelőtti cikkében újabb részletekről, többek között arról számolt be, hogy az elsősorban népszerű Erzsi for President nevű közösségi oldaláról, valamint aktív ellenzéki közéleti tevékenységéről ismert magyar író szombaton reggel ötkor érkezhetett meg a római Via Pontremolin található Bananon nevű szórakozóhelyre. A lap hozzáteszi, a római klub központi helynek számít a helyi meleg közösségben.

Mikor a klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, az szélsőbalos aktivista még élt, bár nehezen lélegzett és nem volt eszméleténél. Próbálták újjáéleszteni, ami végül többszöri próbálkozás után is kudarccal végződött, így Homonnay 13 óra 17 perckor meghalt.

Elindultak a találgatások természetesen és ezzel együtt az összeesküvés elméletek gyártása is, pl , hogy a Hommonay félt Magyarországra jönni mert úgy érezte megfigyelik, és állítólag többször megfenyegették. ezen mondjuk ne csodálkozzon az aki elolvassa pár posztját az elhunytnak Ezekből szedtünk össze egy csokorral azoknak akik esetleg nem ismerték Homonnay provokatív stílusát :

„Aki csak egy kicsit is ismer, kb ki tudja sakkozni, mit gondolok erről a választásról. Azt, hogy a Fideszt el kell küldeni a gecibe.”


„Áll a Margit körút a buszoktól, a Békemenetre viszik a birkákat”


„Tetvek” (a Békemenet résztvevőiről)


„Az én fideszes ismerőseim gyáva férgek’”


„Kurva anyját az összes fideszesnek Áprilisban szavazzál!”


„Mikor takarodik már el az összes rohadék fideszes a kurva anyjába, és mikor nem lesz ciki Európában az, hogy magyarok vagyunk – mert ma az.”


„Erzsikém szerint legyen bolhás minden fideszes. Szerintem meg legyen átkozott minden fideszes.”


„Novák Katalin egy ostoba, hülye picsa. Szégyen, hogy ilyen valaki Európában államtitkár lehet. Aki hallja, adja át. Az ilyen seggfejek miatt megyünk ki jövőre is a Pride-ra. Sokan.”

„Rohadjon meg a Fidesz, meg azok is, akik rájuk szavaznak.”


„Csak a suttyó, bugris magyarok gondolják, hogy elég nekik magyarul tudni, mert elég az nekik, és nem is akarnak megtanulni semmilyen nyelven. Hova születtem baszki.. ”

 “Amikor meglátok egy kiskorút, aki visít, a pörköltöt a tesója hajába keni, földhöz vágja magát a járdán, stb., akkor minden egyes alkalommal a következőket mondom el: köszönöm Istenem, hogy bz_nak teremtettél. Ilyenkor kaján mosollyal nézem a meggyötört szülőt, és arra gondolok, hogy egy babakocsi ára annyiba fáj mint egy repjegy New Yorkba”

Azt mindenki döntse el magában, hogy ez a szóhasználat, stílus belefér e a művészi szabadságba és ,hogy hol húzodik a határ amit egy ember a közbeszédben megengedhet magának.

Perintfalvi Rita teológus, akivel Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyve apropóján készített júniusban interjút az Index, hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésében azt állítja, hogy december 17. és 21. között Homonnay Gergelynél vendégeskedett Rómában.

Pontosan tudom, hogy milyen érzések, félelmek voltak Gergő szívében. (…) Szinte minden nap arról beszélt, hogy mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetések érik, hogy megfigyelik, követik a mozgását, tudják hol ül a repülőn, amikor hazautazik, várják a reptéren stb. (…) Gergő rettegésben élt odakint is. Egyik éjszaka egészen konkrétan arról beszélgettünk, hogy vajon eljutunk-e oda Magyarországon is, hogy politikai célzattal meg lehet gyilkolni embereket. A válaszát sejthetik

– írta bejegyzésében a teológus, író.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, azóta kihallgatták a Bananon klub vezetőit. Az olasz sajtó úgy tudja, Homonnay Gergely testén külsérelmi nyomot nem találtak, ugyanakkor a klub öltözőjében, a holmijai között egyelőre nem azonosított, kábítószergyanús szerek (porok és folyadékok) voltak.

Bananon Facebbok

Holttestét a Tor Vergata klinikára szállították, ahol vizsgálják, hogy drogtúladagolás vezethetett-e az író halálához.

A rendőrség a droghasználat és a túladagolás lehetőségének vizsgálata mellett az író telefonhívásai és üzenetei alapján azt is igyekszik kideríteni, hogy utolsó óráit hol és kivel tölthette Homonnay. 

A rendőrség azóta beszélt a magyar aktivista római barátjával is, aki érdemi információval nem tudott szolgálni, miután egy ideje nem találkoztak Homonnay Gergellyel, így azt sem tudta megmondani, hogyan történhetett a tragédia.

Az olasz lapok azt is megemlítették, hogy a magyar liberális aktivista egy ideje egyedül élt Rómában.

Az mindenesetre látszik, hogy az ellenzék a halálesetet igyekszik a kormány ellen fordítani és megint azt a látszatot kelteni, hogy Magyarországon nincs szólásszabadság. Aki itt él tudja, hogy az ellenzékiek és az LMBTQ közösség tagjait biztonságban élhetnek hazánkban. Nagyon aljas az a retorika, amivel az ellenzék él és  attól sem riadnak vissza hogy egy ilyen esetet is igyekeznek politikai előnyszerzésre használni. Az ilyenkor szokásos  kötelező kegyelet mellett azt is el kell mondani, hogy az  is rossz irány – ismerve Homonnay Gergely életvitelét kommunikációs stílusát – hogy elindult egy folyamat ami az elhunytat egy fajta hérosznak állítja be és iránymutatóként emeli a társadalom elé.


Ajánlott Cikkek