Határtalanul Magyar Hírek Magyarok a világban Videók

„Nem, nem, semmiképpen nem konzervatív jelölt”

Borítóképen: Szijjártó Péter miniszter, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország (forrás: commons.wikimedia.org/Szijjártó Péter, szerző: Raul Mee)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút adott New York-i útja során Rob Schmitt politikai kommentátor műsorában. Az amerikai elemző az ukrán válságról, a Kelt és Nyugat konfliktusáról, a Biden-adminisztrációhoz fűződő viszonyáról, valamint a közelgő magyarországi választásokról is kérdezte a magyar külügy vezetőjét.

A címben idézett mondat akkor hangzott el, amikor Schmitt az ellenzék kormányfő jelöltjére kérdezett rá, majd így folytatta:

„Igen, szeret magára így hivatkozni, de az igazság az, hogy nagyon egyedi választás lesz Magyarországon. Van egy politikai családunk jobbközépen, illetve jobboldalon, és Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével megnyertük a legutóbbi három választást, kétharmados többséggel, mindhárom alkalommal, és most a teljes ellenzék a szélsőjobbtól – az antiszemitáktól – a szélsőbalig egyesült ellenünk.”

Nehéz lenne vitatkozni ezekkel a tényekkel – tudomásunk szerint ezt eddig nem is tette meg senki -, mi meg csak annyit teszünk hozzá, hogy ugye nem felejtette el senki azt, hogy mit történt a tévészékháznál, na meg azt, hogy akkor milyen reflexek dolgoztak a most az ellenzéket demokratikusnak nevező alakokban, és persze azt sem, hogy mire gondol a külügyminiszter, amikor antiszemitizmust emleget! De térjünk vissza az interjúhoz!

„Emlékszem azokra a kritikákra, amelyekkel minket illettek a nevezett antiszemita párt létezése miatt, amely viszont mindig is ellenünk volt. És most, hogy ez az antiszemita párt egyesül a liberálisokkal, a szocialistákkal, a zöldekkel, és a korábbi kommunistákkal, senki nem szól egy szót sem. Senki sem állítja, hogy ez elfogadhatatlan lenne vagy valami hasonló.”

„Ez tehát a kettős mérce.”

Ennél világosabban nem kell megfogalmazni az ellenzék, és annak külföldi támogatói mibenlétét, nem is teszünk hozzá igazán semmit, viszont a teljes interjút tartalmazó facebook bejegyzést megosztjuk:

Ajánlott Cikkek