Hírek

Nem tudott nyerni a DAC Pozsonyban

Nem sikerült a bravúr Pozsonyban, 3:1-es vereséget szenvedett a DAC a Slovan otthonában a Fortuna liga 22. fordulójában. A bajnokság alapszakasza véget ért, a DAC a második helyről várja a rájátszást. sportolunk.sk beszámolója

A lehető legrosszabb forgatókönyvvel kezdődött a mérkőzés a DAC számára. A 3. percben Villar végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, a beadás után a kifejelt labdát Weiss 18 méterről küldte egyből a hálóba – 1:0. A vezető találat után kissé idegesen játszott a DAC, több pontatlanság volt a csapat játékában. A 11. percben Beskorovainyi a tizenhatoson belül szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Weiss értékesítette – 2:0. A DAC első komolyabb helyzete a 31. születhetett volna, de Müller gyenge fejese nem okozott gondot Greif számára. A 32. percben az első helyzetét gólra váltotta a DAC. Balić szerzett labdát a tizenhatos előtt, balról az érkező Divković elé passzolt, aki 11 méterről ballal a hálóba talált – 2:1. A 38. percben Kalmár passzolt a bal szélre Divković elé, akinek éles szögből leadott lövését Greif mentette szögletre.

Fordulás után folytatódott a két tizenhatos közötti küzdelem. Az 56. percben Ramirez került helyzetbe, de hét méterről fölé lőtt. Az 57. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Moha a tizenhatosban Jedličkát átemelve talált a kapuba – 3:1. Három perccel később Ožbolt indult meg a jobb oldalon, két DAC játékost kicselezve Moha elé passzolt, aki 5 méterre a kapu előtt fölé lőtt. Az utolsó negyedóra is több küzdelmet hozott, komoly helyzetek nélkül. A 89. percben Weiss, egy perccel később Daniel lövését védte Jedlička.

SK Slovan – FC DAC 3:1 (2:1)
Gólszerzők: Weiss (3., 11.), Moha (57.) – Divković (32.)
Slovan: Greif – Medveděv, Bajrić, Božikov, De Marco – Nono (69. Rabiu), de Kamps – Daniel, Weiss (90+1. Strelec), Moha (77. Henty) – Ožbolt (77. Čavrić).
DAC: Jedlička – Blackman, Müller (76. Nicolaescu), Kružliak, Beskorovajnyj (63. Davis) – Schäfer, Balić (90+1. Andzouana) – Christie-Davies – Divković (77. Taiwo), Ramírez, Kalmár.

Fotó: DAC1904.sk

Ajánlott Cikkek