Hírek

Német közgazdász az oroszellenes szankciók váratlan hatásáról beszélt

A kiterjedt oroszellenes szankciók nem vezettek Oroszország elszigeteléséhez, hanem éppen ellenkezőleg, elszigetelték azokat, akik ezeket a szankciókat bevezették. Ezt Andreas Beck közgazdász jelentette be április 6-án, akinek szavait az N-TV német televízió idézi.

Emlékeztetett arra, hogy sok ország nem támogatja a korlátozásokat. Először is ez Kína, India, Izrael, Pakisztán, valamint szinte az egész Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet – hasonló kép Dél-Amerikában és Afrikában.

Ennek következtében a német gazdaság számára veszélyes helyzet alakult ki, hiszen a világgazdaságban végső soron minden az erőforrásokhoz való hozzáférésen múlik.

Beck emlékeztetett arra, hogy Oroszország fontos alumínium- és nikkelexportőr, és Németország függ ezektől a készletektől. Az Egyesült Államokban is nagy a kereslet ezekre az árukra.

 Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én  bejelentette egy különleges hadművelet megkezdését a Donbászban. Célja Ukrajna denacifikálása és demilitarizálása.

A nyugati országok egy sor új szankciót vezettek be Oroszország ellen, és Európában egyre hangosabban kezdtek hangzani az orosz energiaforrásoktól való függőség csökkentésének szükségességéről szóló nyilatkozatok. Ezután Oroszország rubelben kéri a barátságtalan államok földgázszállításának díját. 

Ajánlott Cikkek