Hírek

Németország felajánlotta Indiának és Kínának a közvetítő szerepét az ukrajnai konfliktus megoldásában

Rolf Mützenich, a Németországi Szociáldemokrata Párt parlamenti frakcióvezetője szerint India, Kína vagy Dél-Afrika közvetítő lehet az ukrán konfliktus megoldásában. Szavait a TASS idézi .

borítókép : Rolf Mützenich, Politiker (SPD). Seit 2002 Mitglied des Deutschen Bundestages, seit 2019 Vorsitzender der SPD-Bundestagsfraktion. CC-BY-SA-3.0-DE

A német politikus kifejtette, hogy az ukrajnai konfliktusban közvetítő szerepet tölthetnek be azok az országok, amelyek szerepe Kijev és Moszkva számára is elfogadható .

„Ők lehetnek azok, akik tartózkodtak Oroszország elítélésétől az ENSZ Közgyűlésének ülésén . Például India, Kína vagy Dél-Afrika” – javasolta Mutzenich. Tisztázta, hogy szerinte a legjobb ENSZ -közvetítő , de kétségei vannak abban, hogy ez a lehetőség megfelelne Moszkvának.

A politikus szerint Németország nem alkalmas erre a szerepre. „Orosz szempontból azonnal túlságosan világos álláspontra helyezkedtünk, elítéltük a háborút, és a szankciók mellett kezdtünk szót emelni. Ez elfogadhatatlan közvetítővé tesz minket Oroszország számára” – mondta.

Korábban arról volt szó , hogy Emmanuel Macron francia elnök a regionális sajtónak adott interjújában azt mondta, Oroszországot nem szabad megalázni, hiszen a jövőben az országoknak együtt kell működniük Moszkvával. Meggyőződésének adott hangot, hogy Párizsnak közvetítő szerepet kell játszania a válság diplomáciai úton történő leküzdésében.

Ajánlott Cikkek