Vélemény Vélemény-cikkeink

„Németország kész megfizetni az árát az oroszokkal való keménykedésnek”

Annalena Baerbock máris szólat a kincstárba, hogy kezdjék el folyósítani azt a nem kis összeget, amit az Európai Unió és főleg a németek bénázása miatt kell kicsengetnie minden európainak! Nem tudjuk a pontos összeget, de amikor azt halljuk a német külügyminisztertől, hogy „Nincs más lehetőségünk, még ha ez azt is jelentené, hogy magas gazdasági árat kell fizetnünk érte. Németország kitart amellett, hogy az energia fegyverként való felhasználásának következményei lennének a (az Északi Áramlat–2) vezetékre nézve”, akkor tudjuk; mindannyian megfizetünk…

Borítóképen: Annalena Baerbock (forrás: time.news)

Németország önző, és Németország új vezetői elefántként viselkednek a porcelánboltban. Sajnos az, hogy az Unió vezetése – ami nagyrészt német befolyás alatt áll… – totálisan az Egyesült Államok pincsijeként ugat bele a nagyok dolgába, csak ront a helyzetünkön. Akkor ugyanis, amikor mindenféle jogállamiság, meg európai közös értékekről van szó, és ezzel a keleti tagállamokat a földbe lehet döngölni, van európaiság, de akkor, amikor Németország elhibázott energia stratégiája, és ostoba politikusai magával rántja a többi tagországot is, akkor bizony nem beszélgetnek a nagy összefogásról!

Mert bizony nem csak az elvek és eszmék szintjén létezik európaiság, hanem sokkal inkább gazdasági téren! Az energetikai rendszerek összekötése, a közös piac okán Németország egész egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy önző módon kijelentse, márpedig ő fizet!

Nem tehet ilyen Európa legerősebb állama, mert ezzel tönkreteszi a kevésbé tehetős tagországokat, és hatalmas rést üt az Unió egyébként is kérdőjeles egységén!

Nem ám Lengyelország, nem ám Magyarország az, ami a legtöbb kárt okozza a közösségnek, hanem az a Németország, aki nagy garral bejelenti, hoyg kész anyagi áldozatokat hozni!

Talán elfelejtik, hogy miközben a német GDP egy igen jelentős részét Kelet-Európában termelik meg, addig ezekkel a balfék politikai megmozdulásaikkal nyomorba taszítják azokat, akik a nagy részét összehozzák gazdagságuknak!

Miután fenyegetésekkel élt, Barebock kifejtette Németország készségét arra, hogy komoly párbeszédet folytasson Oroszországgal az európai biztonságot erősítő lépésekről és megállapodásokról.

Ez meg mi? Képzeljük el a szituációt! Megfenyegetek valakit az utcán, majd azt mondom neki, hogy egyébként mit kiabál, vagy miért ellenkezik, amikor én értelmesen akarok vele tárgyalni…

Mi ez a pökhendi magatartás? Mi ez a fejjel a falnak menő őrültség, amit ez a zöld szörnyeteg előad? Nem látta talán Merkel asszonyt, hogy kell okosabban lavírozni? Bár éppen az előző kancellár volt az, aki hihetetlenül felpuhult az évek során…

Szóval miután jól elverték a lovat, azt várják tőle, hogy kezes jószágként továbbra is kiszolgálja őket. Előre szólunk; rettentő rossz az irány! Valaki végre állítsa meg Annalena Baerbock ámokfutását!

Ajánlott Cikkek